מנה אחת שכולם אוהבים: קציצות עוף ברוטב שילדים לא משאירים בצלחת

הן טעימות ומהנות בכל זמן – אבל אידיאליות בחופשת הקיץ. בשריות, צמחוניות, או טבעוניות. בצלחת או בפיתה. מטוגנות, אפויות, או מבושלות – העיקר שיהיו קציצות

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
קציצות עוף ברוטב עגבניות
קציצות עוף ברוטב עגבניות | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

תמיד, אבל תמיד, כיף לנגוס בקציצה. עכשיו, כשהילדים בחופשה, מתאים עוד יותר להכין קציצות. הן יכולות להיות על בסיס בשר או דג, צמחוניות או טבעוניות. הן יכולות להיכנס לתנור, או לעבור טיגון, וגם להתבשל ברוטב עגבניות אהוב.

הקציצות נהדרות כמו שהן, על צלחת לצד פירה או אורז לבן, בתוספת ברוקולי או גזר גמדי, וגם כשהן מוגשות בתוך פיתה או לחמנייה, בתוספת ממרחים וירק. אבל כשהן נכנסות לבישול קצר ברוטב ירק ועגבניות, הן פשוט מושלמות. אפשר להוסיף אותן לרוטב גם ללא הטיגון.

שימו לב: עיסת הקציצות רכה קצת בכוונה. כך מתקבלות קציצות אווריריות ולא דחוסות. נכון שתתקשו מעט לעצב את צורת הקציצה, אבל אפשר להיעזר בהרטבה קלה של הידיים במים או בשמן, או פשוט להשתמש בצמד כפות.

קציצות עוף
קציצות עוף | צילום: פסקל פרץ-רובין

קציצות עוף ברוטב עגבניות

קציצות עוף ברוטב עגבניות
קציצות עוף ברוטב עגבניות | צילום: פסקל פרץ-רובין

2. מוסיפים את הביצים, אבקת המרק, תערובת ראס אל־חנות או אחרת, לחם סחוט, קמח מצה ומלח ופלפל. מערבבים היטב. אם העיסה נוזלית מדי, אפשר להוסיף מעט קמח או קמח מצה, אבל יש לשמור על עיסה עם מרקם רך ולא סמיך מדי.

3. מחממים שמן במחבת גדולה (כ־2 ס"מ, בדומה לטיגון שניצלים). מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות בקוטר 5 ס"מ. מטגנים משני הצדדים עד קבלת גוון חום־זהבהב.

אפשר לדלג על שלב הטיגון ולהכניס את הקציצות ישר לרוטב הרותח, ואפשר גם לאפות אותן: מסדרים את הקציצות על נייר אפייה מרוסס קלות בשמן ונתון בתבנית תנור. מרססים גם את הקציצות ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה (180־190 מעלות) כ־15 דקות, או עד שהקציצות משחימות קלות ואפויות היטב.

הכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום במשך 1־2 דקות, עד שקיפות. מוסיפים את קוביות הגמבה והעגבנייה, רסק העגבניות ותבלינים, ומערבבים. מבשלים כמה דקות, בוחשים ומוסיפים מים. מערבבים ומביאים לרתיחה. אם אתם מעוניינים ברוטב חמצמץ, אפשר להוסיף לרוטב מעט מיץ לימון, ו/או כף רסק לימונים כבושים.

תגיות:
מתכונים
/
אוכל
/
מזון
/
קציצות
/
מתכון לקציצות בשר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף