חום יולי־אוגוסט מחייב אוכל קליל, מהיר וזמין, שרובו ירקות ופירות רעננים, לצד סוגים שונים של משקאות קרים. באופן אישי, אינני אוהבת את המשקאות המוגזים ותמיד מעדיפה להכין משקאות בבית על בסיס עשבי תיבול, בתוספת ירקות או פירות. אפשר להיעזר בתמציות תה או בחליטות עשבי תיבול. וכמובן, ניתן להשתמש בתרכיזי פרי להכנת משקה קר.
זה כל כך פשוט: אתם יכולים להכין לימונדה רגילה, לשלב בה עשבי תיבול ופרי, ולקבל משקה שמעורר עניין ושמרקמו שונה. שימו לב שהתוספות למשקאות ישפיעו לא פעם על המתיקות, ולכן לא יהיה צורך להוסיף ממתיקים. לכן, כשתכינו משקה קר מפרי או ירק, בדקו את טעמו טרם הוספת הממתיק.
מה דעתכם להכין משקה לא שגרתי בהחלט? לרוב אנחנו נוהגים לאכול את האבטיח כשהוא חתוך לפלחים או לקוביות, בצד גבינה מלוחה. הפעם נרסק את הפרי, נוסיף עשבי תיבול ופרוסות לימון. הכל ייכנס לבלנדר, ובכמה סיבובים מהירים יתקבל משקה צונן ומרענן. אין צורך להוסיף סוכר, ואם אתם מתעקשים על המתקה, אני ממליצה על תוספת של כף דבש אחת בלבד.
משקה אבטיח ועשבי תיבול
אופן ההכנה
1. מכניסים לתוך בלנדר את קוביות האבטיח, מוסיפים את עלי הנענע, תרכיז הלימונדה, עלי התימין, הבזיליקום או הלימונית. מערבבים קלות ומוסיפים מיץ לימון טרי. מרסקים הכל לבלילה אחידה.
2. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את מי הסודה ופרוסות הלימון ומערבבים. ממלאים קנקן גדול במשקה המוכן ושומרים במקרר עד להגשה.
3. סמוך להגשה מערבבים היטב, מוסיפים את הקרח הכתוש ומוזגים לתוך כוסות שבהן מניחים פרוסה או שתיים של לימון.