ב-1 בספטמבר הוא תאריך מיוחד, המסמל התחלה חדשה, שמלווה בהמון התרגשות, גם כשהמצב בארץ לא מזהיר. כשהילדים ישובו לספסל הלימודים, יחכה להם בתיק כריך איכותי בעל ערכים תזונתיים גבוהים, מכיוון שכיום ההורים משקיעים זמן ומחשבה בבניית החלק הקולינרי והטעים למהלך יום הלימודים ולא שולחים עם הילדים כריך מתוק, כמו שהילדים היו מעדיפים.
רגע לפני תחילת הלימודים, החלטתי להציע לכם לשלוח את הילדים לבית הספר עם פסטרמה תוצרת בית. הכנתה פשוטה עד שמביך לקרוא לזה מתכון. בהכנה ביתית תחסכו כסף, והכי חשוב: תקבלו נתח נפלא, מיוחד וטעים, בלי חומרים משמרים או תוספות בלתי רצויות. אתם מוזמנים להכין את הפסטרמה בדיוק לפי המתכון המופיע כאן או לגוון ולשנות את טעמי הציפוי בהתאם להעדפות שלכם. שימו לב לזמן ההשריה הארוך: ההשריה נועדה לאפשר לנתח הבשר לספוג לתוכו את הטעמים ולרכך את מרקמו.
גם את הלחמניות אני מציעה לכם להכין בבית. אפשר להכין כמות גדולה מראש, להקפיא ולהפשיר לפני השימוש. בדרך כלל בימי שישי אני מכינה לילדיי את הלחמניות, ובזמן שהבצק תופח, אני מכינה קציצות מבלילה שעשויה מעשבי תיבול, בצל יבש ובצלים ירוקים, שאותם אני קוצצת היטב. אני מוסיפה לקערה ביצה אחת או שתיים, מתבלת במעט הריסה, מלח ופלפל ומערבבת היטב. אחרי טיגון בשמן חם, אני חוצה את הלחמניות ודוחסת אליהן מספר קציצות - והילדים נוגסים בהנאה.
אני אוהבת לאכול את הלחמניות עם ממרחים וסלטים. תוצרת בית, כמובן. בחרתי להציע לכם היום שלושה מתכונים: סלט ביצים, ממרח פלפלים אדומים וממרח קשיו וחרדל. כמובן שהממרחים האלו יהיו טעימים גם על לחם. אם החלטתם לשלוח את הילדים לבית הספר עם כריך מלחם, השתדלו שיהיה איכותי, כמו לחם מלא, שיפון או כוסמין.
קציצות ירק בלחמנייה
מחלקים את הבצק ל־28־24 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור עגול קטן ומעצבים לצורת לחמנייה עגולה (במקרה שבוחרים להכין צורה אחרת, מספר הלחמניות ישתנה בהתאם לגודל ולצורה). מניחים את כדורי הבצק בתבנית משומנת, מורחים מעל ביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה (200 מעלות) כ־25 דקות.
פסטרמה ביתית מתובלת
בצלוחית נפרדת מערבבים את כל חומרי הציפוי. מוציאים את נתח ההודו מהמשרה, מניחים אותו על משטח עבודה, מצפים בבלילת הציפוי ומעסים אותו היטב. מניחים רשת ברזל בתבנית אפייה ועליה מניחים את נתח ההודו המצופה.
אופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך 15־20 דקות. מנמיכים את החום ל־170 מעלות ואופים עוד 20־25 דקות. מגישים חם או קר.