המתכון המנצח: קציצות דגים בשלושה רטבים שתתאהבו בהם | פסקל פרץ-רובין

קציצות דגים הן מנות קלאסיות שמתאימות לכל שולחן – שבת, חג או ערב משפחתי. והיום, שלוש גרסאות מושקעות: קציצות ברוטב עגבניות חריף, ברוטב דלעת וקישואים, וברוטב זיתים וחומוס, לצד מתכוני דגים וטופו

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
קציצות דגים
קציצות דגים | צילום: פסקל פרץ-רובין
8
גלריה

קציצות דגים הן מהמנות הביתיות האהובות במטבח הישראלי – רכות, מתובלות ונמסות בפה. הן יכולות להיות חריפות ועשירות ברוטב עגבניות, עדינות בלימון ושום או מתקתקות ברוטב קוקוס אסיאתי. הנה כמה גרסאות מושלמות שתגרום לבית להריח כמו שבת.

קציצות דגים
קציצות דגים | צילום: פסקל פרץ-רובין

קציצות דגים

אופן ההכנה: להכנת הדגים: שמים את הדגים הטחונים או הקצוצים בקערה. מוסיפים אליהם את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצלים הקצוצים, מערבבים ומוסיפים את השום והלחם הסחוט או פירורי הלחם או קמח המצה. לשים בידיים. מוסיפים את הביצה, המלח, הפלפל הלבן והפלפלת החריפה והבהרט. לשים לעיסה אחידה.

מחממים שמן במחבת רחבה, נוטלים בידיים רטובות מעיסת הדגים וצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ. מטגנים אותם בשמן החם משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהוב. מוציאים אל נייר סופג.

קציצות דגים
קציצות דגים | צילום: פסקל פרץ-רובין

גרסה ראשונה: קציצות דגים ברוטב מפולפל

קציצות דגים
קציצות דגים | צילום: פסקל פרץ-רובין

גרסה שנייה: קציצות דגים ברוטב דלעת וקישואים

בגרסה הזו לא מטגנים את הקציצות לפני הבישול. מכינים את מסת הקציצות. נוטלים מעט מהעיסה ומכדררים לכדורים או משטחים. מסדרים על מגש ומכניסים למקרר. כשהרוטב מוכן מכניסים את הקציצות לתוכו.

קציצות דגים
קציצות דגים | צילום: פסקל פרץ-רובין

גרסה שלישית: קציצות דגים ברוטב זיתים וגרגירי חומוס

אופן ההכנה: מחממים ¼ כוס שמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצלים ואת שיני השום הקצוצות ומטגנים עד לגוון זהוב. מוסיפים את רסק העגבניות, הפלפלת המתוקה והחריפה, הפלפל היבש והמלח ומערבבים. מוסיפים את הירק לפי הגרסה של המתכון (אפונה בגרסה הראשונה; דלעת, קישואים ולימון בשנייה; וזיתים וחומוס בשלישית). יוצקים את המים תוך בחישה, מבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ־10 דקות.

קציצות דגים
קציצות דגים | צילום: פסקל פרץ-רובין

נתחי נסיכת הנילוס וירקות ברוטב פיקנטי

אופן ההכנה: מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה אחד. מסדרים בתוך התבנית את כל הירקות לפי הסדר בשכבה אחידה. מניחים על שכבת הירקות את נתחי נסיכת הנילוס.

בקערה נפרדת שמים את פרוסות הלימון הכבוש, הפטרוזיליה והכוסברה, המלח והפלפל השחור, הכורכום, המים ושמן הזית. מערבבים קלות. מוסיפים את היין והתימין, מערבבים היטב ויוצקים את התערובת על נתחי הדג והירקות בתבנית.

מכסים בנייר אפייה וסוגרים היטב ברדיד אלומיניום. בתנור שחומם מראש לחום גבוה (190־200 מעלות) אופים במשך 40 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ואת נייר האפייה. משקים מהרוטב שנותר בתבנית את הדגים. אם יש צורך, אפשר להוסיף מעט מים. מחזירים לתנור לשיזוף קצר של הדגים במשך 10־5 דקות. מגישים חם.

נתחי נסיכת הנילוס וירקות ברוטב פיקנטי
נתחי נסיכת הנילוס וירקות ברוטב פיקנטי | צילום: פסקל פרץ-רובין

שעועית וטופו בתיבול עדין

אופן ההכנה: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומוסיפים את רצועות הבצל. מערבבים ומטגנים 3־2 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את השעועית העדינה ומקפיצים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום והמים ומטגנים תוך הקפצה עוד מספר דקות. מעבירים לקערה נפרדת.

חותכים את הטופו לקוביות בינוניות ושוטפים היטב. מנגבים. מחממים את המחבת ומוסיפים את שמן השומשום וקוביות הטופו. מטגנים מספר דקות עד להזהבה. מערבבים, מוסיפים את הסילאן או הדבש, הסויה והג'ינג'ר ומקפיצים יחד. מחזירים למחבת את הירקות ששמרנו בצד ומטגנים תוך הקפצה. מתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. מגישים חם לצד אורז לבן.

שעועית וטופו בתיבול עדין
שעועית וטופו בתיבול עדין | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
מתכונים
/
מזון
/
דגים
/
קציצות דגים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף