אני לא יודעת מה עורר בי את הגעגוע לפחזנית, אבל החלטתי השבוע שאני מכינה אחת כזו, עם המון קרם וניל נהדר. וכדי להכין פחזנית, אנחנו צריכים להכין תחילה בצק רבוך – תפוח וחלול. זהו בצק מבושל שנוצר מרביכה של מים, שומן, סוכר ומלח. את הקמח מוסיפים לאחר הרתיחה, ואחרי ערבוב מתחילים להוסיף ביצים.
מדובר בשלב די קשה, שמצריך ערבוב וטריפה יעילה עד לקבלת בצק חלק ואחיד. לכן רצוי להעביר את מסת הבצק למערבל חשמלי עם וו גיטרה. לבסוף, הבצק מוכן כשנוטלים מעט ממנו ומותחים בין שתי קצות אצבעות – ונוצר חוט דק של בצק. הפירוט בהמשך, באופן ההכנה.
בכל מקרה, מלית הקרם העשירה מתפרצת לתוך חלל הפה עם הנגיסה הראשונה ומשתלבת נהדר במעטפת הבצק. אפשר לצפות את הפחזנית בציפוי שוקולד המוסיף לה טעם ורושם.
טיפסקל: כדי שהפחזניות לא יצנחו, וישמרו על קומתן הזקופה בתום האפייה, פתחו את דלת התנור, הציבו כף עץ בפתח וסגרו את הדלת. כך ייווצר חריץ שישחרר את האדים מהתנור בהדרגה וישמור על הפחזניות גבוהות ויפות. אפשר להכין את הפחזניות בגרסת פרווה אם מחליפים את החמאה במחמאה, את החלב במים, ומשתמשים בקצפת צמחית.