סבתא של 2025: המרכיב שיהפוך את מרק העוף הקלאסי למושלם

פסטה איטלקית קטנה משנה את חוקי מרק העוף: דיטאליני, בצורת צינוריות זעירות, לא רק מוסיפה איזון וטעם אלא גם מאפשרת אכילה נקייה ונוחה - בלי אטריות מתפתלות או בלגן בכף

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מרק עוף (אילוסטרציה)
מרק עוף (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

דיטאליני היא פסטה קצרה בצורת צינוריות קטנות, המכונה באיטלקית גם טובטי או טובטיני. פירוש שמה באיטלקית הוא "אצבעונים קטנים", וגודלה הקטן הופך אותה למושלמת עבור מרק עוף.  לדברי פורטי, שעבד במטבחים מגוונים - ממסעדות יוקרה ועד דיינרים - חשוב לבנות את המנה כך שתהיה לא רק טעימה, אלא גם נוחה לאכילה. הדבר נכון במיוחד במסעדות יוקרה, שבהן הסועדים מעדיפים ליהנות מהמרק בצורה אלגנטית, ללא אטריות ארוכות התלויות מהכף.

פסטת דיטאליני מציעה בדיוק את זה - היא בגודל אידיאלי לכף, לא נופלת ממנה, ומאפשרת אכילה נקייה ויעילה. בנוסף, גם ההגשה קלה ומדויקת יותר. מי שניסה להגיש מרק עם אטריות ארוכות יודע עד כמה קשה לשמור על חלוקה שווה של המרכיבים בכל מנה.

בהשוואה לצורות פסטה אחרות - כמו קונכיות (conchiglie) - לדיטאליני יש יתרון נוסף: היא אינה "לוכדת" את הנוזל החם בתוכה. בקונכיות, המרק נלכד בכיסים קטנים שעלולים לשחרר נוזל רותח בפה - חוויה לא נעימה במיוחד. דיטאליני, לעומת זאת, שומרת על איזון מושלם - מתבשלת באופן אחיד, לא אוצרת בתוכה נוזלים חמים, ומאפשרת ביס מאוזן של עוף, ירקות ופסטה בכל כפית.

בנוסף, הפסטה הקטנה הזו לא משתלטת על הצלחת. לעומת פסטות גדולות כמו רוטיני, פנה או ספגטי, הדיטאליני לא מכבידה על המרק ולא גולשת מהכף. כשהיא חלק מהמנה, היא משתלבת בהרמוניה עם יתר המרכיבים ומאפשרת אכילה קלה ומהירה, בלי לכלוך ובלי מאמץ.

בשורה התחתונה: בפעם הבאה שתכינו מרק עוף, נסו להחליף את האטריות הארוכות בכוס של דיטאליני. סביר להניח שתגלו שמרק העוף האהוב שלכם פשוט מרגיש נכון יותר - מאוזן, נעים, והרבה יותר נוח לאכול.

תגיות:
מרק
/
מתכון
/
עופות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף