קיץ או חורף, זה לא משנה. בכל עונה אני מקפידה להכין לילדיי מרקים. הסיר שמונח על הכיריים תמיד יהיה גבוה ורחב, כזה שיכיל את כל הטוב שהחלטתי לשלב במרק. המרקים במטבחי משתנים לפי מצב הרוח, מזג האוויר, הירקות במקרר והתוספות שבני ביתי אוהבים במיוחד.
"הפתעות" הוא השם שאנחנו, הילדים, נתנו לתוספות שהיו מוסתרות בנוזל הצבעוני. פעם גון המרק היה ירוק, פעם זהבהב ופעם אדמדם. לפעמים צפו בו ירקות ולפעמים קטניות או שילובים מעניינים של כופתאות ובצקניות.
לא רק אצלי במטבח מככבים המרקים בשלל צבעים וטעמים. ציפור לחשה לי שזה מספר שנים מתקיים פסטיבל של מרקים במלון ענבל בירושלים. שמו של הפסטיבל יצא למרחקים, והוא אהוב על תושבי העיר והאורחים, הנהנים מחוויה קולינרית עשירה, מחממת ומנחמת.
אומנם המרקים הם הכוכבים, אך הם לא לבד. לצידם מוגשים מאפים היישר מהטאבון, לחמים כפריים, קרקרים וברוסקטות, שלל מטבלים וממרחים כפסטו, טפנד זיתים, מטבל עגבניות פיקנטי ועוד, ולחובבי הקראנץ' - קרוטונים ושקדי מרק. לבקשתי, השף חדד נידב למדור ארבעה מתכונים טעימים.
המתכון הראשון הוא להכנת מרק ברוקולי מוקרם. מרק עדין, עשיר וקטיפתי, עם ניחוח ירוק ורמז קל של אגוז מוסקט. המתכון השני הוא להכנת מרק חומוס ומנגולד. מרק ים-תיכוני עשיר ומנחם, בעל עומק טעמים, עם שילוב של קטניות ועלים טריים. המתכון השלישי הוא להכנת מרק עגבניות טריות, מרק קלאסי בגרסה ביתית אך מוקפדת. מרק עשיר, סמיך ועם טעם ישראלי של עגבניות שמש. נסיים עם מתכון להכנת מרק מינסטרונה ירושלמי. זוהי גרסה עשירה במיוחד למרק האיטלקי, עם טוויסט מקומי של ירקות העונה, עשבי תיבול טריים וקוביות לחם קלוי ופרמזן להגשה.
טוחנים את כל הירקות במוט בלנדר, עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. מתבלים במלח ואגוז מוסקט, טועמים ומחזקים תיבול בהתאם. יוצקים לצלחת הגשה ומגישים עם טפטוף של שמן זית, מספר פרחי ברוקולי שלמים ומפזרים מעט פרוסות שקדים קלויים.
טוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. יוצקים לקערות הגשה, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים עלי בזיליקום ופרמזן מגוררת.
הארוחה בפסטיבל המרקים מוגשת בסגנון אכול כפי יכולתך במחיר קבוע של 105 שקל לאדם. להזמנות: tabitisrael.co.il/site/inbal-festive-rest