עסק מתגלגל: מתכון לגלילת שמרים קראנץ' שוקולד

אפייה עם שמרים היא מעין חיזור תמידי אחר ההצלחה. כך תכינו גלילות שמרים תפוחות, נאות ומפנקות, עם גלוטן או בלעדיו

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
גלילת שמרים קראנץ' שוקולד
גלילת שמרים קראנץ' שוקולד | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

בנוסף, הפעם בחרתי להכין את בצק השמרים עם קמח נטול גלוטן.

החומרים:

(ל־2־3 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ, משומנות)

לבצק:

200 גרם חמאה חתוכה (או מחמאה לגרסת פרווה)

¼1 כוסות חלב (או מים לגרסת פרווה)

½ קילו קמח ללא גלוטן מנופה

30 גרם שמרים טריים

1 כף תמצית וניל איכותית

2 ביצים גדולות

8 כפות סוכר

¼ כפית מלח

למלית:

100 גרם חמאה חתוכה (או מחמאה לגרסת פרווה)

¾ כוס אבקת סוכר

½ כפית קינמון טחון

3 כפות אבקת קקאו מנופה

3 כפות אבקת שוקולית ממותקת

לפיזור:

½ כוס שוקולד צ'יפס או אגוזים קצוצים

להברשה:

1 ביצה טרופה עם 3 טיפות שמן

לציפוי:

1 כוס אבקת סוכר

4 כפות מים

1 כפית תמצית וניל

מהלך האפייה, צילום: פסקל פרץ רובין
מהלך האפייה, צילום: פסקל פרץ רובין | מהלך האפייה, צילום: פסקל פרץ רובין

7. בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) אופים כ־30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הגלילות יוצא נקי ויבש. מערבבים בקערית את כל חומרי הציפוי ומברישים את הגלילות בעודן חמות.

תגיות:
במטבח עם פסקל
/
עוגת שמרים ושוקולד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף