קאפקייק סולת קטן, ספוג בסירופ סוכר, ימתיק את הסגר

בימים שבהם אנחנו ספונים בבית, ביקשנו בכל זאת להמתיק את הגלולה המרה - זו הדורשת מאיתנו ריחוק חברתי בכלל והימנעות מלחבק ולנשק את הבנים שלנו בפרט - עם מאפה מתקתק

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
קאפקייקס סולת
קאפקייקס סולת | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

קודם כל התחלתי לחפש במגירות של המקרר אחר מוצרים שונים שירכיבו את העוגה המפנקת שעלתה בראשי. אחרי חיפוש מהיר גם במזווה הצלחתי למצוא שאריות של סולת, פתיתי קוקוס, שקדים גרוסים וצימוקים. קמח, סוכר וביצים תמיד בנמצא, אז התחלתי להכין את העוגה הבחושה.

אני אוהבת מאוד עוגות בחושות. הן עוגות נהדרות, לא רק בגלל טעמן הנפלא, אלא גם משום שהכנתן קצרה, פשוטה וללא פעולות מורכבות. די בכמה חומרים בסיסיים, ערבוב החומרים היבשים בקערה אחת, ערבוב נוזלים בקערה שנייה ואיחודם לבלילה חלקה. פשוט בוחשים בקלילות והפלא נוצר: אין צורך במערבל (אלא אם אתם ממש מתעצלים) ובהקצפות. מספיק מַטְרֵף או כף גדולה, ערבוב מהיר ופשוט בקערה, מעבירים לתנור וניחוח נפלא עוטף את הבית.

בחרתי לאפות את בצק העוגה דווקא בעטרות קאפקייקס מעניינות שהקנו למאפה נפח ויופי. את הסירופ שהכנתי השקיתי בשתיים־שלוש כפות על כל עוגה אישית, ופיזרתי עליהן מעט פתיתי קוקוס.

אם רוצים לגוון, הוסיפו לבלילה עשרה תמרים מגולענים וקצוצים גס מסוג מג'הול, ושתי טיפות תמצית שקדים או מעט מי זהר (תרחיף שהוא תוצר לוואי של תהליך זיקוק של ניצני פריחת פרחי ההדרים) אל הסירופ. רוצים להוסיף עוד אווריריות? הקציפו תחילה את הביצים בשלמותן עם חצי מכמות הסוכר במשך שמונה דקות.

קאפקייקס סולת
קאפקייקס סולת | צילום: פסקל פרץ-רובין

(יש להשתמש בתבנית שקעים או בעטרות נייר למאפינס)

לבצק:

לסירופ:

לעיטור:

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק – שמים בקערת המערבל את הסוכר, הקוקוס, הקמח והסולת ומערבלים קלות. מוסיפים את השקדים, הצימוקים ואבקת האפייה ומערבלים. מוסיפים תוך כדי ערבול, בהדרגה ולסירוגין, את מיץ התפוזים, השמן והביצים. מערבלים לבלילה אחידה.

2. מעבירים את הבלילה לקנקן מזיגה, מסדרים את עטרות הקאפקייקס על תבנית, מרססים קלות בתרסיס שמן, מוזגים אל העטרות את בלילת הבצק עד כדי 3/4 מגובה העטרות. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ־30 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים מהתנור, מניחים על רשת ברזל להצטננות.

3. להכנת הסירופ – שמים בסיר קטן את הסוכר, המים ומיץ הלימון ומבשלים על אש בינונית במשך כ־20 דקות, עד לקבלת סירופ צמיגי. משקים את העוגות בשתיים־שלוש כפות סירופ ומעטרים כל קאפקייק בפתיתי קוקוס.

תגיות:
במטבח עם פסקל
/
קאפקייקס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף