ממרח חומוס ביתי בתיבול פיקנטי
מניחים את גרגירי החומוס במעבד מזון, מוסיפים את הטחינה והשום ומעבדים בפולסים תוך הוספת מי הבישול בהדרגה, עד לקבלת המרקם הרצוי. טועמים ומתבלים במיץ לימון ומלח.
בקערית נפרדת מערבבים את הפטרוזיליה, השום, הפלפל הירוק, מיץ לימון ושמן זית (אפשר גם להשאיר כל חומר גלם בנפרד).
תבשיל אפונה, כרוב ותפוחי אדמה מתובלים
מקטינים את הלהבה וממשיכים לבשל תוך הוספה הדרגתית של יתר המים. מבשלים עוד כ־20 דקות עד לריכוך הירקות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מומלץ להגיש על מצע של אורז לבן.
כיסני פילו ממולאים / אגרול
את המנה הזו החלטתי לאפות בתנור, אתם יכולים לטגן את הכיסנים בשמן עמוק. למנה צמחונית החליפו את העוף בטופו.
מניחים עלה פילו על משטח עבודה, מניחים במרכזו 2־1 כפות מהמלית ומגלגלים לסגירה. מורחים את הקצה בחלבון ומהדקים. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את האגרולים עד הזהבה, או מסדרים את האגרולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים, מרססים עליהם שמן ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ־25 דקות, או עד שהאגרולים מזהיבים ונעשים פריכים.
טירמיסו
החומרים (לתבנית בגודל 26 ס"מ או ל־10 כוסות אישיות):
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומעבירים את הקציפה לתבנית ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (160 מעלות) במשך כ־15־10 דקות.
מצננים ומסלקים את נייר האפייה וחוצים את הבצק לשניים (אם מגישים בכלי אישי קורצים מתוכו את הגודל הרצוי).
הכנת הקרם: מכניסים את כקבלת מרקם יציב.
בתבנית הגשה (או בכוסות אישיות) מניחים שכבת בצק ומרטיבים אותה קלות בקפה הקר. מורחים מחצית מכמות הקרם על שכבת הבצק, מניחים מעל שכבת בצק נוספת ומצפים אותה בשארית הקרם. מאחסנים במקרר עד להגשה. לפני ההגשה בוזקים על הטירמיסו אבקת קקאו ומגישים קר.