הביס המושלם: מתכון לעוגיות ביסקוטי מנצחות לקפה של הבוקר

אין דרך טובה יותר להתחיל את הבוקר מאשר עם נשנוש של כמה עוגיות טעימות, פריכות וכיפיות, ואם אפשר - גם מגוונות מבחינת הטעם. המתכון הזה, שמכיל אגוזי לוז, עונה על כל הדרישות

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגיות ביסקוטי
עוגיות ביסקוטי | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

את העוגייה הזו אופים פעמיים (מכאן השם "ביסקוטי", שפירושו "נאפה פעמיים"): פעם כשהיא מעוצבת ככיכר ובפעם השנייה כפרוסות בודדות. לאחר מכן מייבשים, מצננים ואורזים בצנצנות או בקופסאות.

לקבלת עוגיות בגוונים, החליפו חלק מכמות הקמח באבקת קקאו. אפשר לשלב בהכנה גם תבלינים כמו אבקת קפה נמס, קליפת תפוז או לימון מגוררת.

לקבלת פריכות נוספת לביסקוטי, אפשר להמיר ביצה אחת בשני חלבונים. אפשר להכין את הביסקוטי רק עם סוג אחד של אגוזים ולשלב פירות מיובשים כמו משמשים, שזיפים או דבלים חתוכות.

אם תרצו עוגיות ללא גלוטן וללא סוכר - החליפו את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן, ואת הסוכר בתחליף סוכר או בסירופ אגבה לפי טעמכם.

עוגיות ביסקוטי
עוגיות ביסקוטי | צילום: פסקל פרץ-רובין

2. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־35 דקות עד שמרכז הגלילות נוקשה למגע, והגלילות עדיין בהירות. הן אינן צריכות להשחים. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

3. פורסים כל גלילה לפרוסות בעובי 1/2 או 1 ס"מ. מניחים את הפרוסות על פניהן בתבנית ואופים כ־20 דקות בחום של 150 מעלות, עד הזהבה. הופכים ואופים 15־20 דקות נוספות. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.

תגיות:
פסקל פרץ רובין
/
עוגיות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף