מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים (או לחלופין משמנים היטב).
מערבבים בקערה גדולה בעזרת מטרף ידני את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר, הפשתן, הקינמון והמלח.
מוסיפים את משקה הסויה, רסק התפוחים, הסילאן, השמן ומיץ הלימון ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה ללא גושים. מוסיפים את הגזר והחמוציות ומערבבים היטב.
מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר ומשקה הסויה עד שמתקבלת תערובת סמיכה. אם היא סמיכה מדי, אפשר לדלל עם עוד קצת משקה סויה. מזלפים את הציפוי מעל המאפינס ומגישים.