מכריך פשוט ועד מנת בשר חגיגית - פלפלים חריפים כבושים ישדרגו הכל

פלפלים חריפים כבושים מצויים אצלי דרך קבע במקרר היות שהם מהווים חלק נכבד מכמעט כל מנה שאני מכינה ומגישה. מי שאוהב את האוכל שלו חריף - מוסיף לצלחתו כף או שתיים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פלפלים חריפים כבושים
פלפלים חריפים כבושים | צילום: פסקל פרץ-רובין

החומרים (לצנצנת בינונית של 250 מ"ל או קצת יותר):

1. שוטפים היטב את הפלפלים הירוקים והאדומים וחותכים אותם לפרוסות דקות. אם משתמשים בפלפלי שטה, אפשר להשאיר אותם שלמים.

2. חותכים את הלימון לפרוסות דקות או לרבעים. חצי מכמות שיני השום חותכים לפרוסות או משאירים שלמות. את יתר שיני השום קוצצים דק.

3. מסדרים בתוך הצנצנת המוכנה שכבות של פרוסות פלפלים, פרוסות לימונים ושיני שום. דוחסים הכל היטב בצנצנת ומוסיפים את מיץ הלימון, החומץ והמלח. מנערים קלות ויוצקים שמן זית עד כדי כיסוי כל התכולה בשמן. סוגרים הרמטית את הצנצנת ומניחים על השיש או במקום מוצל במטבח למשך יממה. כשהפרוסות מחליפות את גונן, הפלפלים מוכנים לאכילה.

תגיות:
במטבח עם פסקל
/
פלפלים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף