החומרים:
לציר:
לקציצות:
שמים את כל מרכיבי הציר בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־40 דקות. מסננים, שומרים את הנוזלים ואת הגזרים. שמים את מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב.
מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים־שלוש (לפחות שעה ועד לילה). מחממים את נוזלי הציר בסיר רחב, ובינתיים מכינים מתערובת הדג קציצות אליפטיות. כשהציר רותח, מנמיכים את הלהבה ושמים את הקציצות בסיר.
מביאים לסף רתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהקציצות מתייצבות, מקבלות צבע בהיר וצפות בנוזל. מסננים ומעבירים לכלי עם מכסה. מצננים במקרר שלוש שעות לפחות. פורסים את הגזרים ששמרנו מהציר, מניחים על כל קציצה פרוסת גזר ומגישים קר עם חזרת.