החומרים:
(לשתי תבניות כיכר בינוניות או תבנית מעוטרת בקוטר 24 ס"מ, משומנת)
150 גרם חמאה חתוכה
1 כוס סוכר חום
4 ביצים
1/4 2 כוסות קמח מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 שקית סוכר וניל
4 בננות בשלות קלופות ומעוכות
3/4 כוס אגוזים קצוצים
2 כפות צימוקים
1/2 כוס חלב או שמנת חמוצה
לעיטור:
1 כוס פרוסות בננות או בננות שלמות חצויות לאורך
2־3 כפות סוכר דמררה
1/2 כוס אגוזי ברס מסוכרים
אופן ההכנה:
1. מערבלים במערבל חשמלי את החמאה, הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת תפוחה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את יתר החומרים, עד לקבלת עיסת בצק אחידה.
2. מעבירים לתבנית ומעטרים בפרוסות הבננה. דוחסים אותן קלות אל תוך עיסת הבצק ומפזרים מעל את הסוכר. מפזרים בין פרוסות הבננה המעטרות את העוגה את אגוזי הברס.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־40־50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי ויבש. מוציאים ומצננים.
אם אינכם מעוניינים לעטר את העוגה בפרוסות או ברצועות בננה, אפשר לפזר על העוגה סוכר ומעט גרגירי שומשום ושכבה אחידה של אגוזים גרוסים או אגוזי ברס מסוכרים. בתום האפייה הגישו פרוסות עוגה ושאלו את הטועמים מה היא מכילה. תראו שתופתעו מהתשובה.