מתכון יומי לסגר - הרגע המתוק של היום

פתחו את השבוע עם עוגת שמרים גבינה ושוקולד – השילוב המושלם בין חמוץ למתוק. מתכון של שף־קונדיטורית מיכל לוי־אלחלל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עוגת שמרים גבינה ושוקולד
עוגת שמרים גבינה ושוקולד | צילום: מיכל לוי-אלחלל

1. מערבבים חלב, סוכר ושמרים בקערה קטנה ומחכים כ־5־10 דקות עד שמתחילות בועות. מעבירים לקערת מיקסר את כל שאר חומרי הבצק ולשים במשך 10 דקות. מכסים היטב את הבצק ומעבירים למקרר ל־10 שעות לפחות.

2. בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי מילוי הגבינה עם מטרפה במשך כדקה ומשהים בטמפרטורת החדר.

3. לשים מעט את הבצק ומחלקים אותו לשניים. על משטח מקומח מאוד מרדדים חלק אחד מתוך השניים למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ. מורחים על הבצק את מילוי הגבינה, תוך שמשאירים קצוות של 1 סנטימטר. מגלגלים לרולדה ארוכה ומעבירים לעשר דקות למקפיא. על משטח מקומח מאוד מרדדים את החלק השני של הבצק למלבן גדול בעובי 1/2 סנטימטר. מורחים על הבצק נוטלה, תוך שמשאירים קצוות של 1 סנטימטר. מפזרים מעל המילוי שוקולד מריר ושקדים טחונים. מעבירים למקפיא לחמש דקות.

4. מוציאים את שתי רולדות הבצק מהמקפיא. חותכים את הקצוות ומיישרים אותן כך שכל רולדה תתאים באורך לשתי תבניות. חותכים כל אחת מהרולדות לאורך במרכז, כך שנוצרים חצאי רולדות. מלפפים חצי רולדה של גבינה עם חצי רולדה של שוקולד לצורת בורג. מעבירים לתבנית משומנת.

5. מחממים את התנור ל־160 מעלות. מתפיחים את העוגות במשך כ־50 דקות או עד שהן מכפילות את נפחן. מברישים בביצה. אופים כ־40 דקות.

תגיות:
אפייה
/
עוגה
/
עוגת שמרים ושוקולד
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף