השבוע בחרתי להציע לכם מתכון לרביולי תפוחי עץ בקרמל, דבש וקינמון, בעל טעם עדין ומיוחד, שיכול לשמש כמנה פותחת ואפילו כקינוח. את המתכון קיבלתי מהשף־קונדיטור משה גלפרין, המתמחה בהכנת פסטה ובמטבח האיטלקי בכלל ומעביר סדנאות של פסטה צבעונית ומטעמים איטלקיים בכל הארץ.
למלית:
לרוטב טופי מלוח:
להגשה:
2. הכנת המלית: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר, הדבש והקינמון ומערבבים בעזרת כף עץ. לאחר המסה חלקה מוסיפים את תפוחי העץ וממשיכים לערבב עד שהתפוחים מגירים מעט נוזלים.
3. בקערית נפרדת מערבבים את הקמח והמים ומוסיפים לתערובת התפוחים. מערבבים עד להסמכה קלה ומניחים בצד לקירור.
4. מקמחים משטח עבודה ומשטחים את כדור הבצק. מרדדים במכונת הפסטה עד למספר 5. מניחים את יריעת הפסטה על משטח העבודה. מעבירים את המלית לשקית זילוף ומזלפים על חצי משטח הפסטה תלוליות של המלית, מקפלים את חצי משטח הפסטה על המשטח עם המלית ומהדקים קלות. בעזרת סכין משוננת חותכים את המשטח לריבועים בגודל 3*3 ס"מ תוך הקפדה על כך שתלוליות המלית יהיו במרכז.
5. מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח לבישול הפסטה. מוסיפים את הרביולי ומבשלים במים הרותחים כשתי דקות או עד שהרביולי צפים. מעבירים את הסיר לקערה עם מי קרח לקירור ומוציאים מהמים. מניחים בצד ומערבבים את הרביולי עם מעט שמן זית כדי למנוע הידבקות.
6. רוטב הטופי: במחבת מחממים את הסוכר עד להפיכתו לקרמל זהוב. בקלחת נפרדת מביאים לרתיחה את השמנת. מוסיפים את השמנת לקרמל בזהירות ומערבבים בעזרת כף עץ על אש נמוכה עד קבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים, מוסיפים מלח גס ומערבבים.
7. הרכבת המנה: פורסים את תפוח העץ לפרוסות דקות. טובלים שלוש פרוסות ברוטב הקרמל ומסדרים בצלחת הגשה שטוחה. מסדרים בצדה השני של הצלחת חמישה רביולי תפוחי עץ. בוזקים מעל מעט קינמון ומפזרים מעט קליפת לימון מגוררת. מעטרים עם עלי נענע או בזיליקום ומגישים.