ריבת התאנים המושלמת – כמה שההכנה קלה, ככה התוצאה נפלאה

לאחרונה קיבלתי עשרות בקשות למתכוני ריבות. באופן אישי, לי יש חולשה לתאנים, וזו גם העת שבה הן מככבות בכל הדוכנים והרשתות. אז רוצו לדוכנים והצטיידו בשלל נאה לפני שהן ייעלמו מהנוף

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
ריבת תאנים
ריבת תאנים | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

לאחרונה קיבלתי עשרות בקשות למתכוני ריבות: כאלה מחצילים קטנים, מענבים, משזיפים ועוד - שלל פירות וירקות קיץ שניתן למצוא בשפע בתקופה זו.

באופן אישי, לי יש חולשה לתאנים, וזו גם העת שבה הן מככבות בכל הדוכנים והרשתות. לכן אני קונה כמות גדולה מהן, ומיד מחלקת אותה לשניים: האחת נועדה למאכל, והשנייה משמשת לבישול, לאפייה ולעיטור סלטים למיניהם.

השבוע לא הספקתי לערוך את החלוקה הנ"ל, ופתאום גיליתי שנותרו מעט מאוד תאנים בסלסילה. לפני שייעלמו, החלטתי להכין מהן ריבת תאנים שאותה אשמור לתקופת חגי תשרי.

ריבת תאנים
ריבת תאנים | צילום: פסקל פרץ-רובין

בעת הכנת הריבה, חשוב מאוד לשמור על שלמות צורת התאנים. זו ריבה כל כך קלה להכנה, והתוצאה כל כך מושלמת עד שתמיד אני מופתעת מכמות המחמאות שהיא מקבלת כאשר אני מגישה אותה לשולחן. אז רוצו לדוכנים והצטיידו בשלל נאה של תאנים.

2. מוסיפים את התאנים לסיר, מסדרים אותן אחת ליד השנייה, מנענעים קלות את הסיר ומבשלים על להבה בינונית בסיר חצי מכוסה במשך כ־10 דקות. לאחר מכן מסירים את המכסה.

3. ממשיכים לבשל עוד 40־30 דקות. חשוב להשגיח על הבישול עד לקבלת קרמל עדין וצמצום הסירופ.

תגיות:
בריאות
/
רפואה ציבורית
/
שירותי רפואה פרטיים
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף