כולנו אוהבים פסטה, בכל צורותיה. נכון לשנת 2020 שוק הפסטה מגלגל כ-608 מיליון שקלים והמשפחה הישראלית הממוצעת צורכת כ-7 ק"ג פסטה בשנה, לעומת האיטלקים הצורכים כ-30 ק"ג פסטה בשנה. כך לפי הנתונים של המותג "ברילה".
מתחילת מגפת הקורונה, חל גידול משמעותי בצריכת הפסטה בישראל. מסקר שנערך בארץ עולה כי כי 94% מהצרכנים בישראל רוכשים פסטה. 44% אוכלים פסטה בין פעמיים לשלוש בשבוע ו-25% נוהגים לאכול פעם בשבוע. 71% מהנשאלים ענו כי הם אוכלים פסטה כארוחת צהריים ו-62% שאוכלים פסטה כארוחת ערב או אירוח. באיטליה היא משמשת כמנה ראשונה ולעיתים אף אוכלים אותה כשתי מנות ביום. בישראל לעומת זאת הפסטה מוגשת כמנה עיקרית.