איטלקיה לוהטת: חמשת כללי הזהב להכנת פסטה ממש כמו באיטליה

לרגל יום הפסטה הבינלאומי שחל ב-25 באוקטובר ברחבי העולם קבלו שלל טיפים ונתונים מעניינים על המאכל הלאומי של ארץ המגף וגם מתכונים טעימים שיעשו לכם את הארוחה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הפסטה אוהבת את הרוטב אבל לא אוהבת לחכות לו. באדיבות Mutti
הפסטה אוהבת את הרוטב אבל לא אוהבת לחכות לו. באדיבות Mutti | צילום: דניה ויינר
4
גלריה

כולנו אוהבים פסטה, בכל צורותיה. נכון לשנת 2020 שוק הפסטה מגלגל כ-608 מיליון שקלים והמשפחה הישראלית הממוצעת צורכת כ-7 ק"ג פסטה בשנה, לעומת האיטלקים הצורכים כ-30 ק"ג פסטה בשנה. כך לפי הנתונים של המותג "ברילה".

מתחילת מגפת הקורונה, חל גידול משמעותי בצריכת הפסטה בישראל. מסקר שנערך בארץ עולה כי כי 94% מהצרכנים בישראל רוכשים פסטה. 44% אוכלים פסטה בין פעמיים לשלוש בשבוע ו-25% נוהגים לאכול פעם בשבוע. 71% מהנשאלים ענו כי הם אוכלים פסטה כארוחת צהריים ו-62% שאוכלים פסטה כארוחת ערב או אירוח. באיטליה היא משמשת כמנה ראשונה ולעיתים אף אוכלים אותה כשתי מנות ביום. בישראל לעומת זאת הפסטה מוגשת כמנה עיקרית.

חמשת כללי הזהב להכנת הפסטה

הרוטב תמיד מחכה לפסטה. באדיבות Mutti
הרוטב תמיד מחכה לפסטה. באדיבות Mutti | צילום: דניה ויינר
פסטה אראביאטה באדיבות טיב טעם וישרקו
פסטה אראביאטה באדיבות טיב טעם וישרקו | צילום: יחצ
פסטה אליו אוליו באדיבות שמן זית זיתא
פסטה אליו אוליו באדיבות שמן זית זיתא | צילום: יחצ

פסטה אליו אוליו

תגיות:
מתכונים
/
פסטה
/
יום הפסטה הבינלאומי
/
רוטב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף