המחמם הרשמי: כשהחורף מגיע, אין כמו צלחת מרק חם, סמיך ועשיר

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל, כזה המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת. ברוח זו בחרתי השבוע את שלושת המתכונים שלהם דרגות סמיכות שונות

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
קערות מרק
קערות מרק | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

הימים הקרים הם הזמן הטוב ביותר לבלות עם כל המשפחה במקום הכי חם בבית - המטבח. זו גם התקופה שבה אני מקפידה להכין בכל יום מרק, לצד תבשילי קדירה ומאפים.

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל, כזה המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת. אני עדיין זוכרת את הניחוחות שקיבלו את פניי בילדותי, כשהגעתי הביתה לאחר יום לימודים ארוך. תאמינו לי, אין נעים יותר, מנחם יותר, ומחמם יותר ממרק חם. בחורף רצוי להתחיל את הארוחה בקערת מרק חם, ואפשר להכין מרקים דחוסים, סמיכים ועשירים בתכולה שהופכת אותם לארוחה שלמה משביעה.

המרקים שלי משתנים לפי מצב הרוח, מזג האוויר, הירקות שבמקרר והתוספות שבהן מעשירים אותם. אחד הכללים החשובים שעליהם אני מקפידה הוא איכות וטריות חומרי הגלם. רצוי להשתמש במנות עוף או בשר או עצמות בקר כדי להעשיר את המרק, אולם אין פסול בעיניי בשימוש באבקת מרק (רצוי ללא נתרן, מונוסודיום גלוטמט וחומרים משמרים), אם כי חשוב להשתמש בכמות קטנה. רצוי ליצור שילובים מעניינים בין התוספות והתבלינים. הם אלה שיוצרים טקסטורות וגוונים שונים למרק ואגב כך משפיעים על טעמו.

במרקים המוצעים כאן אפשר לשנות את התוספות, לשלב טעמים האהובים על בני ביתכם או לעבות ולהסמיך את המרק על ידי הוספת בלילת קמח, פסטה, פתיתים, קטניות ודגנים שונים. כל אלו ישפיעו על איכות המרק, אך אין צורך לחשוש, הוא לא יתקלקל - תמיד תוכלו לתקן ולשפר את הטעם, וכל שצריך הוא להעז.

ברוח זו בחרתי השבוע את שלושת המתכונים שלהם דרגות סמיכות שונות. המתכון הראשון הוא למרק אורז ועדשים, מרק עשיר, קל ומהיר הכנה ובעיקר משביע. את דרגת סמיכות המרק אפשר לשנות לפי הטעם, תוך הוספה או הפחתה מכמות הנוזלים.

המתכון השני הוא להכנת מרק המבוסס על שלל ירקות. בחרתי את הירקות בהתאם למה שמצאתי במקרר וחיזקתי אותם בתוספת אפונה מהמקפיא. אתם יכולים לגוון את סוג הירקות במרק בהתאם לטעמכם. את הסמיכות של המרק משיגים על ידי אטריות דקיקות. מתחילים בהוספה של חצי כוס וממשיכים להוסיף בהתאם לדרגת הסמיכות שרצויה לכם.

המתכון השלישי הוא למרק המבוסס על עדשים כתומות, גזר ותבלינים. המרק מסמיך תוך כדי בישול וריכוך העדשים. עכשיו, כל שנותר לכם הוא לבחור את המרק החביב עליכם, להעמיד סיר אחד או שניים על הכיריים ולהגיש לצד לחם חם וטרי (רצוי כזה שנאפה בבית).

מרק אורז ועדשים

מרק ירקות, אפונה ואטריות

מרק עדשים כתומות וגזר

מרק עדשים כתומות וגזר
מרק עדשים כתומות וגזר | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
מתכונים
/
מעריב סופהשבוע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף