במיוחד לפורים: המתכון הקלאסי של פסקל להכנת עוגיות אוזני המן בבית

אחרי שנים של מתכונים להכנת אוזני המן שונות מיוחדות, השנה חיפשתי סוג של שקט, ובחרתי לחזור אל המתכונים הקלאסיים והנוסטלגיים: בצק פריך במלית פרג

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
הכנת אוזני המן
הכנת אוזני המן | צילום: פסקל פרץ-רובין
5
גלריה

פורים אוטוטו כאן, וכולם מתחילים בחיפוש אחר מתכונים מתאימים לסעודת החג ולהכנת משלוחי המנות של הרגע האחרון. בעיקר מתרבים החיפושים אחר המתכון המנצח להכנת המשולשים הממולאים במליות מפתיעות - הלא הן עוגיות אוזני המן.

בדומה לסופגנייה שנולדה במטבח האירופי ונדבקה לחנוכה, גם אוזני ההמן הגיעו ממטבח זה. העוגיות לפורים בקרב העדות שונות אלה מאלה, אך המוטיב המרכזי בהן נשמר: בפורים מכינים עוגיות ממולאות.

במטבח המזרח אירופי מכינים אוזני המן במלית פרג - הומן טאשן. במטבח הטורקי והספרדי מכינים מיני מעמולים, במטבח העיראקי בעבע בתמר, במטבח הצפון האפריקאי מכינים מקרוט/מקרוד, דבלה ועוד מתוקים רבים. עם השנים קנו להן העוגיות הללו מקום של כבוד בכל המטבחים כמעט, וגם הצמיחו גרסאות שונות וטעימות להכנתן.

בשנים האחרונות מרבים לשלב באוזני המן חומרי גלם מעניינים ומשתמשים בסוגים שונים של בצק, אשר משפיעים על התוצאה הסופית מבחינת המרקם והטעם. לצד אלו אבקת הסוכר העדינה, אשר נהוג לפדר בה את אוזני ההמן, פינתה את מקומה חלקית לטובת ציפויי שוקולד בטעמים ובצבעים שהקנו לעוגייה מראה רענן. לא עבר זמן רב והחלו להופיע התוספות, שהונחו על הציפויים בחן ובקריצה.

אוזני המן
אוזני המן | צילום: פסקל פרץ-רובין

לאורך השנים הבאתי בפניכם מבחר מתכונים להכנת אוזני המן שונות ומיוחדות. השנה חיפשתי סוג של שקט, ובחרתי לחזור אל המתכונים הקלאסיים, הנוסטלגיים. קרוב לוודאי שהדחף שלי נבע בעיקר מהשנה השנייה המטורללת שעברנו עם הקורונה. אולי חשבתי שדרך הכנת המטעמים המתוקים, המוכרים מבית, הפשוטים והצנועים, שטומנים בהכנתם חוכמה והמון אהבה - יחזור השקט.

לכן בחרתי להציע לכם הפעם להכין את העוגיות לפורים על בסיס בצק פריך במלית פרג. הבצק הפריך הוא הפופולרי ביותר, מכיוון שמרקמו הפריך וטעמו נשמרים לאורך זמן לאחר האפייה. את העוגיות העשויות מבצק שמרים חייבים לאכול כשהן טריות, עוד באותו היום או מקסימום למחרת, משום שאחר כך הן מאבדות מטעמן. ואחרי שאמרתי זאת, לא יכולתי שלא לחשוב בכל זאת על שינוי קטן. בסופו של דבר נצמדתי למתכון הקלאסי, עם שינוי קוסמטי.

כך, לאחר הכנת הבצק הבסיסי אפשר לחלק אותו לשני חלקים. חלק אחד להשאיר כפי שהוא ואת השני לצבוע באבקת קקאו באמצעות הוספת כף אחת או שתיים של אבקת קקאו לבצק. מתקבלות אוזני המן בגוון שוקולדי נפלא. אפשר לשלב בין שני הבצקים, ולהכין אוזני המן בשני גוונים: חום ולבן. דרך נוספת לגיוון היא על ידי הוספה של 2־1 כפות גרגרי פרג או שומשום או צבעי מאכל לבצק הבסיסי.

אפשר גם להצטייד בפרחים אכילים בשלל צבעים. את הפרחים מניחים על עלה הבצק המרודד. עוברים עם המערוך בלחיצה עדינה על הפרחים וכך מהדקים אותם אל הבצק. אחר כך ממשיכים בהכנה כרגיל: קורצים עיגולים, ממלאים במלית פרג או אחרת, סוגרים למשולשים ואופים. חשוב לציין שבשעת האפייה הפרחים דוהים קלות ומאבדים את הגוון המקורי שלהם, אך עדיין הם שומרים על המראה והטקסטורה המעניינת.

הכנת אוזני המן
הכנת אוזני המן | צילום: פסקל פרץ-רובין,סגנון וצילומים פסקל פרץ רובין הכלים באדיבות רשת גולף & קו

אוזני המן פריכות

הכנת אוזני המן
הכנת אוזני המן | צילום: פסקל פרץ-רובין
אוזני המן עם פרחים
אוזני המן עם פרחים | צילום: פסקל פרץ-רובין

טיפסקל

תגיות:
פורים
/
אוזני המן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף