רגע אחרי פורים וממש לפני שאנחנו עוברים הלאה אל החג הבא, רציתי לשתף אתכם במה שעברתי בזמן הכנת המתוקים לפורים. כאשר פרסמתי כאן ובדף האינסטגרם שלי מתכונים שהכילו פתיתי קוקוס, קיבלתי המון תגובות שהביעו הסתייגות מהשימוש בחומר הגלם הזה. הופתעתי מאוד. אני רגילה לקבל תגובות כאלה כאשר אני מכינה עוגות ועוגיות עם פרג - אבל הסתייגות מקוקוס?
התגובות הללו גרמו לי להחליט שהשבוע אציע לכם מתכונים עם קוקוס. לא כמרכיב העיקרי אלא כאלמנט שעוטף את העוגיות, מחדד ומדגיש את הטעם שלהן ונותן להן מרקם נוסף. זו דרכי לנסות לחבב את פתיתי השלג על מתנגדיהם. רק כך, בעדינות ובמתיקות הם יצליחו להתחבר לטעם המיוחד.
בחרתי בשלוש עוגיות שונות, משלושה מטבחים שונים. שתיים עוברות טיגון והשלישית אפייה. המתכון הראשון, להכנת עוגיות יו־יו, הוא מהמטבח התוניסאי שעליו גדלתי. מעצבים את העוגיות בצורת כעך, טובלים בסירופ סוכר ואחר כך עוטפים אותן בקוקוס (אפשר בפיסטוקים או בשקדים גרוסים).
המתכון השני, לעוגיות סיגרוס חלו, הוא מהמטבח המרוקאי. מדובר בסיגרים ממולאים באגוזים ושקדים (וגם קוקוס, אם רוצים), טבולים באמבטיית סירופ סוכר מתובל וריחני ועטופים בשבבי קוקוס. המתכון השלישי מגיע אלינו מהמטבח הארגנטינאי - עוגיות אלפחורס, דה מָאיסֵנָה קון דולסה דה לצ'ה.
אלו עוגיות בהירות, ממולאות במלית ריבת חלב ומגולגלות בשבבי קוקוס המהוות את גולת הכותרת של המטבח הארגנטינאי. אפשר לאפות את העוגיות מראש ולשמור לתקופה ארוכה במקפיא. את ריבת החלב שומרים במקרר, ובמקרה שבו אורחים קופצים במפתיע, אפשר להכין את העוגיות בתוך מספר דקות.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים בעזרת כוס קטנה או בינונית עיגולי בצק, ובכל עיגול בצק קורצים עיגול קטן במרכזו ליצירת צורת הכעך. אפשר לקחת מעט מהבצק, לגלגל לרצועות דקיקות ולסגור אותן לכעך בגודל הרצוי לכם. מחממים שמן לחום גבוה ומנמיכים לחום בינוני. מניחים מספר כעכים בשמן ומטגנים משני הצדדים, עד לקבלת גוון זהבהב.
מוציאים להצטנן על מגבות נייר סופג. מניחים את כל חומרי הסירופ מלבד מי זהר בקלחת בינונית ומבשלים 15־10 דקות לקבלת סירופ עדין. מוסיפים מי זהר ומבשלים עוד דקה. מוסיפים את הכעכים המוכנים ומבשלים אותם מספר דקות בסירופ הריחני ומוציאים. אפשר להגיש את הכעכים ללא תוספת וניתן לגלגל אותם בפתיתי קוקוס, בפיסטוקים גרוסים ואפילו בסוכריות צבעוניות.
הכנת המלית: שמים בקערה את השקדים הטחונים, אגוזי המלך והבוטנים. מוסיפים את תמצית השקדים ואבקת הסוכר. מערבבים. מוסיפים חצי כוס מסירופ הסוכר המוכן ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ולחה. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל גליל בצק לעלה דקיק, שקוף למחצה, עגול או מלבני. מניחים כף מהמלית קרוב לשולי העלה ומגלגלים לצורת סיגר. מורחים בחלבון ביצה את הקצוות, מהדקים ומרדדים את הקצוות כך שצורתם תהיה מחודדת.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסיגרים עד הזהבה. מניחים על מגבת נייר סופג. מכניסים את הסיגרים לסירופ הסוכר מעל להבה נמוכה במשך דקה־שתיים. מגלגלים בקוקוס או טובלים את שני הקצוות בפתיתי קוקוס.
מניחים מחצית מהעוגיות כך שחלקן התחתון, השטוח, כלפי מעלה. שמים כפית ריבת חלב על כל עוגייה ומכסים בעוגייה שנייה. ממיסים בקערה קטנה 2 כפיות ריבת חלב בעזרת מים חמים, ובוחשים היטב. בקערית נוספת שמים את הקוקוס. לוקחים כל "כריך" עוגיות ומגלגלים את השוליים שלו בריבת החלב המומסת ואחר כך בקוקוס.
https://www.pascalpr.co.il