עונת המשמשים קצרה, ובימים אלו ניתן למצוא אותם בדוכני המרכולים ובשווקים הפתוחים. זה הזמן להכין מהם שלל מטעמים. למשמשים מנעד חמוץ־מתוק מיוחד במינו המשתלב נהדר במטעמים מלוחים ובקינוחים מתוקים. מרקמם נוח לבישול, לאפייה, לאידוי וטיגון, ואחרי שמוציאים את החרצן מתקבלת מעין קערית קטנה שנוח למלא בה מה שרוצים – גבינות, סלטים או בשרים.
בארץ המשמשים מבשילים בין מאי ליולי והם נחלקים לשני זנים עיקריים: "רעננה" - כתומים, גדולים ויפים; ו"באלדי" - בהירים, קטנים, בצבע כתמתם צהוב. מקץ חודש עד חודש וחצי הם נעלמים מהשווקים, כך שאל תוותרו על הכנת מטעמים, ריבות ושימורים מהפרי הנהדר הזה. אחד הדברים שניתן להכין, ואף לשתף את הילדים בהכנתו, הוא לחמניות מתוקות שאפשר למלא בהן הפתעות כמו פירות טריים, פירות מיובשים, אגוזים וכמובן שוקולד צ'יפס. מתכון מהיר הכנה, שמאפשר לילדים ללוש, לעצב ובסוף לנגוס בחדווה בכל לחמנייה.