במיוחד לקיץ: המתכון של פסקל ללבנה קליל ומושלם, שדורש רק יוגורט וזמן

לא תאמינו כמה קל להכין לבּנה קלילה ועשירה במטבח הביתי שלכם. כל מה שצריך זה יוגורט, מלח, חיתול בד וכמה שעות. וגם: מתכון מעולה לצזיקי - מרק יוגורט קר

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
לבנה
לבנה | צילום: פסקל פרץ-רובין
5
גלריה

עם החום והלחות שמשתוללים בחוץ, בחרתי השבוע להתמקד בחומר גלם מרענן, המוגש בדרך כלל קר - יוגורט. אפשר לאכול אותו כפי שהוא כמובן ואפשר לשלב אותו במאפים, במטבלים ובממרחים.

אפשר גם לשיר ליוגורט שיר הלל, היות שיש לו ערכים תזונתיים גבוהים, הוא מקור מצוין לוויטמין B, חלבון, סידן, אשלגן ומגנזיום, ואל תשכחו שביוגורט יש חיידקים פרוביוטיים שתורמים לאיזון בין זני החיידקים במערכת העיכול.

במטבח הבולגרי מייחסים לאכילתו סגולה לאריכות ימים, לכן נוהגים לצרוך אותו בכמויות גדולות מדי יום. המילה "יוגורט" נגזרת מהמילה הטורקית "לערבב", כנראה בגלל הדרך שבה מכינים אותו.

אחד המאכלים האהובים עליי הוא לבּנה עם שמן זית וזעתר טרי מהגינה שלי או מיובש ומתובל. אתם לא מבינים כמה קל להכין מהיוגורט לבנה קלילה ועשירה במטבח הביתי שלכם.

לבנה
לבנה | צילום: פסקל פרץ-רובין

אני מערבבת יוגורט ומלח ומכניסה את התערובת לחיתול בד של תינוקות (אפשר להשתמש במתקן מיוחד שאותו קונים בחנויות לכלי בית). אני קושרת את החיתול על הברז בכיור המטבח ונותנת לנוזלים לטפטף לקערה. כעבור מספר שעות מתקבלת לבנה מושלמת. אם רוצים להעשיר את הלבנה, משלבים עם היוגורט שמנת חמוצה. את הנוזלים שהצטברו בקערה אני משלבת בהכנת לחם או מאפים חלביים.

הכנת לבנה
הכנת לבנה | צילום: פסקל פרץ-רובין

לבּנה רכה

כדורי לבנה
כדורי לבנה | צילום: פסקל פרץ-רובין

גבינת לבּנה קשה / כדורי לבּנה

אתם מוזמנים לחלק את כמות הכדורים המתקבלת כאן לשניים: חצי מהכדורים הניחו בצנצנת עם שמן זית, ואת הכדורים הנותרים גלגלו בתבלינים ושמרו במקרר.

מרק יוגורט צזיקי
מרק יוגורט צזיקי | צילום: פסקל פרץ-רובין

מרק יוגורט עם מלפפונים / צזיקי

תגיות:
פסקל פרץ רובין
/
לבנה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף