עם החום והלחות שמשתוללים בחוץ, בחרתי השבוע להתמקד בחומר גלם מרענן, המוגש בדרך כלל קר - יוגורט. אפשר לאכול אותו כפי שהוא כמובן ואפשר לשלב אותו במאפים, במטבלים ובממרחים.
אפשר גם לשיר ליוגורט שיר הלל, היות שיש לו ערכים תזונתיים גבוהים, הוא מקור מצוין לוויטמין B, חלבון, סידן, אשלגן ומגנזיום, ואל תשכחו שביוגורט יש חיידקים פרוביוטיים שתורמים לאיזון בין זני החיידקים במערכת העיכול.
במטבח הבולגרי מייחסים לאכילתו סגולה לאריכות ימים, לכן נוהגים לצרוך אותו בכמויות גדולות מדי יום. המילה "יוגורט" נגזרת מהמילה הטורקית "לערבב", כנראה בגלל הדרך שבה מכינים אותו.
אחד המאכלים האהובים עליי הוא לבּנה עם שמן זית וזעתר טרי מהגינה שלי או מיובש ומתובל. אתם לא מבינים כמה קל להכין מהיוגורט לבנה קלילה ועשירה במטבח הביתי שלכם.
אני מערבבת יוגורט ומלח ומכניסה את התערובת לחיתול בד של תינוקות (אפשר להשתמש במתקן מיוחד שאותו קונים בחנויות לכלי בית). אני קושרת את החיתול על הברז בכיור המטבח ונותנת לנוזלים לטפטף לקערה. כעבור מספר שעות מתקבלת לבנה מושלמת. אם רוצים להעשיר את הלבנה, משלבים עם היוגורט שמנת חמוצה. את הנוזלים שהצטברו בקערה אני משלבת בהכנת לחם או מאפים חלביים.
לבּנה רכה
גבינת לבּנה קשה / כדורי לבּנה
אתם מוזמנים לחלק את כמות הכדורים המתקבלת כאן לשניים: חצי מהכדורים הניחו בצנצנת עם שמן זית, ואת הכדורים הנותרים גלגלו בתבלינים ושמרו במקרר.