אני משתדלת לשלב שלל ירקות, טריים או מבושלים, בכל ארוחה שאני מכינה. הערך התזונתי של ירקות ידוע וברור לכל. כדי להגביר את היתרון הבריאותי, חשוב לשלב בארוחה ירקות מסוגים, מרקמים וצבעים שונים. עצבו וחתכו את הירקות בצורה מקורית ותראו איך גם הילדים נכבשים בקסם הצבעוניות הזו. אם אתם מכינים סלט, שלבו בו קטניות, פירות או תוספות אחרות, שיהפכו אותו לחגיגה של צבעים ובריאות.
1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את רצועות הבצל עד הזהבה. מוסיפים את פרוסות הפטריות ומקפיצים. מטגנים יחד כ־5 דקות, עד שהירקות משחימים מעט. מוציאים את התכולה לקערה.
2. מוסיפים עוד מעט שמן זית למחבת. מחממים ומוסיפים את הירקות החתוכים בזה אחר זה, תוך כדי הקפצה, ערבוב וריכוך הירק. זה לוקח כ־4־5 דקות. מחזירים למחבת את הבצל והפטריות ששמרנו בצד. מערבבים היטב ומוסיפים את יתר החומרים והתבלינים. בוחשים, טועמים ומתקנים תיבול. מקפיצים עוד דקה־שתיים ומגישים לצד מנה עיקרית.