ברוח החגיגה לקראת יום הברמן הבינלאומי שייחול בקרוב, חברת הקרוזים נורוויג'ן (NCL) מציעה מספר מתכונים שיחשפו אתכם לעולם הקוקטיילים כך שתוכלו להכין בבית בקלות. הפעם אין צורך לחכות לחופשה כדי לחוות את טעם החופש, כי עם המתכונים המצורפים לכאן, תוכלו להכין בביתכם קוקטיילים מרעננים שיחמיאו לכל אירוע. 

חוגגים אהבה בבית: מתכון לקוקטייל לאבי דאבי
מפזר אהבה לחיילים: מיקי שמו בקולקציית ולנטיין מקסימה

הקוקטיילים משקפים את העשייה והחופש הבלתי נגמרים שהקרוזים מציעים. כך, נוצר עולם שלם של טעמים וריחות, מעוררים ומפנקים, המוכנים לטפח חוויה נוספת מעבר לשיט.

הכלים שכל חובב קוקטיילים אוהב חייבים להיות כחלק מערכה קבועה שמאפשרת את הדיוק בכל רכיב ורכיב ליצירת טעם מושלם וכדי לחגוג את טעמי החופש, הישר מאוקיינוס, אזורי הבריכה או הברים האלגנטיים שעל הסיפון יש להצטייד בראשונה בכלים הבאים:

  • שייקר נירוסטה הכולל מסננת מובנית וסוגר הרמטי - 750 מ"ל
  • ג'יגר - כוס מדידה כמויות למזיגה מדויקת של משקאות
  • מלקחיים לקרח - 16.5 ס"מ
  • כפית ערבוב - 20 ס"מ
  • מסננת לקוקטייל ספירלה - 14 ס"מ
  • מאדלר מקצועי ראש שטוח - 20.5 ס"מ

אז כעת שיש לנו את הכלים שמדייקים את הטעם המושלם שכל אורח על הסיפון חווה, הצטרפו אלינו למסע של טעמים והחיים הטובים, ותתחברו לאושר שבים, מקומות אקזוטיים של טעמים וריחות הישר מסלון ביתם.

מתכון משקה מוחיטו אננס קוקוס אננס / PINEAPPLE COCONUT MOJITO

רכיבים:

  • 3 פרוסות של לימון ליים
  • 0.5 סירופ פשוט
  • 1.25 רום קוקוס
  • 1 מיץ אננס
  • קרח
  • 6 עלי נענע

אופן ההכנה: שמים את הפרוסות לימון עם הסירופ הפשוט ומוערכים אותם יחד. מוסיפים להם את רום קוקוס, מיץ אננס, קרח ועלי נענע ומערבבים טוב טוב הכל. מוסיפים סודה ומקשטים בפלח אננס ומעט עלי נענע. 

משקה מוחיטו אננס קוקוס אננס (צילום: באדיבות NCL)
משקה מוחיטו אננס קוקוס אננס (צילום: באדיבות NCL)

מתכון לקוקטייל גליישר כחול | NCL - BLUE GLACIER

רכיבים:

  • 0.5 מיץ לימון
  • 0.25 מחית פסיפלורה
  • 0.25 סירופ פשוט
  • 0.25 ליקר טריפל שניות
  • 0.5 וודקה
  • 0.5 רום בקרדי ספייסד
  • 0.5 וויסקי ג'יימסון אירי
  • מוסיפים קרח ומערבבים

שופכים לכוס קרח, מוסיפים סודה לימון ליין, מוסיפים מעט קירסאו כחול ומקשטים בפלח לימון ותפוז.

הוראות שימוש: ממלאים כוס מלאה בקרח. מודדים ומוזגים את כל החומרים, למעט הקירסאו כחול והסודה. מנערים היטב. ואז מוזגים לכוס עם קרח טרי. למעלה עם סודה לימון-ליים והקירסאו כחול. לסיום מקשטים עם פלח תפוז.

קוקטייל גליישר כחול (צילום: באדיבות NCL)
קוקטייל גליישר כחול (צילום: באדיבות NCL)

מתכון SIDE CAR / SIDE CAR COCKTAIL

רכיבים: 

  • 0.75 מיץ לימון סחוט
  • 0.75 קואנטרו ליקר תפוז
  • 1.5 ברנדי

אופן ההכנה: מרטיבים את הדופן החיצוני של הכוס עם מעט מיץ תפוזים ומגלגלים בסוכר. בכוס מכניסים את כל הרכיבים, מערבבים ושופכים לכוס אחרת שיש בה קרח ומקשטים בקליפת תפוז.

SIDE CAR COCKTAIL (צילום: באדיבות NCL)
SIDE CAR COCKTAIL (צילום: באדיבות NCL)