אחרי שנתיים של שקט יחסי, שף אוהד לוי חוזר למה שהוא יודע לעשות הכי טוב - להכין אוכל מדהים במקום מדהים.
"לילי", המסעדה החדשה של לוי, נפתחת בחוף הגולשים באילת. זה לא סתם מקום; זה המיקום שלוי חלם עליו שנים, והוא מסמן את שיאה של קריירה של יותר משני עשורים במטבחים הכי טובים בארץ.
שנתיים עברו מאז שלוי סגר את "מאמו", המסעדה שהביאה לאילת סטנדרט חדש והפכה להצלחה מסחררת. מאז, הציפייה למהלך הבא שלו רק גברה. עכשיו הוא חוזר עם החזון המלא שלו - מסעדה שנושאת את חותמו בכל פרט.
איך זה נראה
"לילי" היא לא מסעדה פורמלית עם קוד לבוש וכללים נוקשים. זה מקום שמרגיש כמו סלון-שף אינטימי, עם בר קטן של שמונה מקומות בלבד, מטבח מקצועי מאובזר, ושולחנות שנפתחים ישירות על החוף.
האדריכלית דונה פריטל עיצבה את המקום כך שהוא משדר טבעיות, אור וחום. הטבע נכנס פנימה בצורה טבעית, והאווירה מתאימה לכולם - מגולשים שחוזרים מהים, דרך זוגות בדייט רומנטי, ועד משפחות שחוגגות יחד.
מה יש לאכול
התפריט בנוי על דגים טריים שמגיעים כל יום, ירקות מחקלאים מכל הארץ, וחומרי גלם עונתיים מוקפדים. לוי לוקח קלאסיקות ים-תיכוניות ונותן להן את הפרשנות שלו: קרפצ'ו דג נא, סרדינים בכבישה, קרוקט בקלאו, שישברק טלה וניוקי בחמאת עגבניות.
בשעות היום יש תפריט חוף קליל שאפשר ליהנות ממנו על החול או במרפסת מול הגלים: קפרזה עם אפרסקים צלויים, כריך אסאדו שעבר שבע שעות במעשנה, וצ'יפס זוקיני פריך "כמו ביוון". הכל מלווה במרגריטה אשכוליות אדומות.
לוי מודה שהשנים האחרונות - העזיבה של המרכז, המעבר לדרום, פתיחת קייטרינג עילי - הביאו אותו למקום אחר. "אם בעבר הרכבת תפריט הייתה כרוכה בלא מעט חששות והטלת ספק - היום אני שמח להיות במקום שסומך על עצמי", הוא אומר. "אני בטוח באוכל שאני מבשל ומגיש. לעולם לא אגיש משהו שאני בעצמי לא הייתי רוצה לאכול, ואני עומד מאחורי הפשטות שאני מציג במנות שלי".
סגירת מעגל משפחתי
הקמת "לילי" היא גם המשך ישיר למסורת המשפחתית. סבו של לוי, ציון, היה בעלים של חוף ציון ומסעדה באילת. לוי עצמו בילה כאן את שנות ילדותו ונעוריו. עכשיו הוא חוזר הביתה - והפעם כשף מוביל עם מסעדה משלו על החוף.
"'לילי' היא מסעדה שנבנתה מהלב - מקום שבו אני מגיש את כל מה שאני מאמין בו: קולינריה נועזת, חומרי גלם מוקפדים ואווירה ים-תיכונית שופעת חיים", הוא מספר. "זו הגשמת חלום אישי ומקצועי, וגם סגירת מעגל עם המקום שבו גדלתי".
טרם נכנס לעולם המסעדנות, לוי היה שייט מפרשיות תחרותי והים היה אהבה גדולה בחייו. כדי לממן את האימונים התחרותיים, הוא נכנס למטבח בפעם הראשונה - ושם התאהב בבישול. במהלך יותר משני עשורים של קריירה, לוי בישל לצד יונתן רושפלד בהרברט סמואל, הוביל את סושיאל קלאב, והיה שותף לצ'יקטי האהובה. עם המעבר לאילת פתח את "מאמו" שהפכה להצלחה והצליחה להביא למחוז הדרומי את מיטב הגלם שיש לישראל להציע.
ב-2022 זכה לוי בתואר "השף המבטיח" בטקס פרסי המטבח הישראלי, והשתתף בתוכנית "המסעדה הבאה" שבה העפיל לחצי הגמר ואז החליט לפרוש - צעד שהעמיק את החשיפה הציבורית שלו והדגיש את מעמדו כאחד השפים המבטיחים בישראל.
עכשיו, עם "לילי", הוא סוגר מעגל ומתחיל אחד חדש - על החוף שבו הכל התחיל.