כשהקורונה סגרה את ליגת כדור היד ב-2020, עומר סימון לא דמיין שזה יוביל אותו לפתוח רשת פיצריות. אבל הנה הוא, חמש שנים אחרי, פותח סניף רביעי של פיצה איקס - הפעם בראשון לציון.
הסיפור התחיל כשסימון, שחקן כדור יד בליגה העל, מצא את עצמו בבית עם שפע של זמן פנוי. הוא חקר, למד, ניסה והתפיח בצק, הגה תוספות ושילובים מסקרנים. תחילה טעמו החברים, אחר כך הוא התחיל למכור לתושבי מודיעין, ובסופו של דבר פתח סניף שם. אחרי שנתיים הגיע לתל אביב עם שני סניפים, ועכשיו - ראשון לציון.
מרכז ישן שחוזר לחיים
הסניף החדש נפתח במתחם היכל התרבות - מרכז אייקוני וישן שדור המילניאלס של העיר גדל עליו. העיצוב צבעוני ומוטרף: ג'ונגל פראי מלא בצמחייה, טוטמים עצומים וגרפיטי צבעוני שמתפרץ על הקירות.
הבחירה במיקום מחוץ לרוטשילד השוקק היא מכוונת. "רציתי מקום שבו אנשים יכולים להגיע עם כפכפים ופיג'מה, או מפונפנים אחרי בילוי, ולשבת על ספות נוחות לפיצה וכוס בירה במחירים סבירים", מסביר סימון.
מה מיוחד בפיצות?
המתכון נשאר זהה: בצק מותפח 96 שעות, מוצרלה איכותית, רוטב עגבניות סן מרזנו, ריבות ביתיות ותוספות מטורללות. בתפריט פיצות כמו "החזרזיר המטורלל" עם ריבת בייקון, פפרוני, בייקון וסנט מור; "לא להתבלבל" עם רוטב שמנת פסטו, ריבת בצל, סנט מור ואננס; ו"ארבעת המופרעים" עם ריבת בייקון, כתף בקר, בייקון ופפרוני.
לצד הפיצות יש פסטות טריות בעבודת יד, ראשונות, סלטים וקינוחים - הכל מוכן במקום.
ברנץ', מקרר ורוד וקינוח חדש
החידוש הגדול בסניף החדש הוא ברנץ' שמוגש בין 9:00 ל-14:00. בתפריט: "פריטה קאלו" - בצק נאפוליטני מטוגן עם קרם יוגורט, שתי ביצי עין, בצל מוחמץ ונענע, כדורי פרמזן מטוגנים, "מקושקשת ענן" עם ריקוטה, גבינת שמנת ופרמזן, ושקשוקה סן מרזנו עם פוקאצ'ה מהבצק של פיצה איקס.
אבל האלמנט שגונב את המופע הוא המקרר הוורוד הנעול ליד הדלפק. כשהוא נפתח מול הסועד, מתחילים מופע אורות ומוזיקת מלאכים - ובתוכו מתגלה הקינוח החדש: ברד פודינג מושחת.
"יתרון התוספות והשילובים"
"בראשון יש פיצות טובות. פיצה איקס מצוינת והיתרון שלה הוא בתוספות ובשילובים המיוחדים שאין בעיר", אומר סימון. "יש לנו עיצוב יוצא דופן, אווירה בועטת ואנרגטית, והמענה של פיצה איכותית גם בשעות הקטנות של הלילה, אחרי שרוב הפיצות הטובות כבר נסגרו".