אגב תעשייה, מספר גורמים לירידה בצריכת היין האיטלקי, הצרפתי והספרדי – מהטלת מכס על יבוא שלהם לארה"ב ועד לפגיעה קשה במסעדנות העולמית בעקבות הקורונה, גרמו לכך שכמויות אדירות של ענבים מהבציר האחרון, שהיו מיועדים לתעשיית היין, הופנו ישירות לזיקוק, כאשר צריך עוד לחכות ולראות מה תהיה השפעתם על תעשיית הברנדי והקוניאק. בכרמל לא החזירו את הייצור אלא רק לאחר מחשבה ועדכון המתכון המקורי על ידי צוות הייננים בראשותו של יפתח פרץ. התוצאה היא שלושה ברנדיים מקומיים חדשים-ישנים: ברנדי 777 המיושן בממוצע 4 שנים; ברנדי זכרון VSOP, המיושן 5-7 שנים; וברנדי ראשון XO, המיושן 13 עד 35 שנים.
לאור האמור לעיל ניתן היה לחשוב שתהיה לי בעיה עם המותג האחרון והיקר ברנדי ראשון XO, אבל דווקא כאן נמסה ההתנגדות שלי, לא רק מפני שמדובר במשקה משובח אלא בעיקר מפני שמדובר בכמות קטנה של בקבוקים, כלומר במהדורה לאספנים או לאנשים שעבורם 1,000 שקלים, מחירו של כל בקבוק, אינם מהווים בעיה.