זיקוק מקומי: 8 בקבוקי ברנדי ישראלי שחייבים להכיר

השקת הברנדי הוותיק 777 במהדורה חדשה, היא הזדמנות טובה לבחון את ההיצע המכובד של הברנדי המקומי. מאז ימי "מדיצינאל" ועד היום

ניר קיפניס צילום: ללא
מזקקה בקוניאק
מזקקה בקוניאק | צילום: סנהדרינק
3
גלריה

אגב תעשייה, מספר גורמים לירידה בצריכת היין האיטלקי, הצרפתי והספרדי – מהטלת מכס על יבוא שלהם לארה"ב ועד לפגיעה קשה במסעדנות העולמית בעקבות הקורונה, גרמו לכך שכמויות אדירות של ענבים מהבציר האחרון, שהיו מיועדים לתעשיית היין, הופנו ישירות לזיקוק, כאשר צריך עוד לחכות ולראות מה תהיה השפעתם על תעשיית הברנדי והקוניאק. בכרמל לא החזירו את הייצור אלא רק לאחר מחשבה ועדכון המתכון המקורי על ידי צוות הייננים בראשותו של יפתח פרץ. התוצאה היא שלושה ברנדיים מקומיים חדשים-ישנים: ברנדי 777 המיושן בממוצע 4 שנים; ברנדי זכרון VSOP, המיושן 5-7 שנים; וברנדי ראשון XO, המיושן 13 עד 35 שנים.

כרמל ברנדי 777
כרמל ברנדי 777 | צילום: אייל קרן

לאור האמור לעיל ניתן היה לחשוב שתהיה לי בעיה עם המותג האחרון והיקר ברנדי ראשון XO, אבל דווקא כאן נמסה ההתנגדות שלי, לא רק מפני שמדובר במשקה משובח אלא בעיקר מפני שמדובר בכמות קטנה של בקבוקים, כלומר במהדורה לאספנים או לאנשים שעבורם 1,000 שקלים, מחירו של כל בקבוק, אינם מהווים בעיה.

ברנדי סטוק 84
ברנדי סטוק 84 | צילום: יח''צ
תגיות:
סנהדרינק
/
ברנדי
/
ברנדי 777
/
ברנדי אקסטרא פיין
/
ברנדי ישראלי
/
יקבי כרמל
/
מזקקת יוליוס
/
מזקקת פלטר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף