מסע ים תיכוני: בלקן דרינק בוקס

יין, רקיה, סליבוביץ', צ'א צ'א, ברנדי, צויקה ועוד. היאכטה הוירטואלית שלנו עוגנת לחופי הבלקן, כדי לברר מה נוכל לשתות שם ברגע שהגבולות ייפתחו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ורנה ובורגס, בולגריה
ורנה ובורגס, בולגריה | צילום: אינגאימג'
5
גלריה
גבעות חלוז', סלובניה
גבעות חלוז', סלובניה | צילום: סארו, יינות איכות מהבלקן

מתי הבולגרים נוהגים לשתות ראקיה? התשובה הנכונה תהיה: תמיד. בתחילת יום עמוס, ליד הקפה, כמשקה שאי אפשר בלעדיו בפגישות עסקיות, ובכל הזדמנות אחרת. כשאורח מגיע הדבר הראשון שיציעו לו יהיה ראקיה, ולרוב גרסה תוצרת בית. רוב הסיכויים שהמארח יטען שהראקיה שלו היא הכי טובה בעולם, ואין סיכוי שתוכלו לעזוב בלי לשתות כמה כוסיות.

שישקו
שישקו | צילום: אנטולי מיכאלו

בתהליך הייצור המסורתי נמעכים השזיפים יחד עם החרצנים לכדי עיסה. בשיטות מודרניות יותר נפטרים מהחרצנים לפני תהליך הטחינה. לאחר התססה שמרית שמביאה את עיסת התירוש לחוזק אלכוהולי טבעי של 5% - 8% הנוזל עובר זיקוק אחד, שניים או שלושה, בהתאם למסורת, לסוג המזקקה ולמיקום הגאוגרפי. בחלק מהמזקקות נוהגים ליישן את המשקה במשך 5–12 שנים בחביות עץ אלון או דובדבן.

נהר, גיאורגיה
נהר, גיאורגיה | צילום: רויטרס
כנסיית טבאב, ארמניה
כנסיית טבאב, ארמניה | צילום: מיטל שרעבי
תגיות:
אלכוהול
/
בולגריה
/
יין
/
גיאורגיה
/
קרואטיה
/
מקדוניה
/
סלובניה
/
מולדובה
/
סנהדרינק
/
ברנדי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף