מתי הבולגרים נוהגים לשתות ראקיה? התשובה הנכונה תהיה: תמיד. בתחילת יום עמוס, ליד הקפה, כמשקה שאי אפשר בלעדיו בפגישות עסקיות, ובכל הזדמנות אחרת. כשאורח מגיע הדבר הראשון שיציעו לו יהיה ראקיה, ולרוב גרסה תוצרת בית. רוב הסיכויים שהמארח יטען שהראקיה שלו היא הכי טובה בעולם, ואין סיכוי שתוכלו לעזוב בלי לשתות כמה כוסיות.
בתהליך הייצור המסורתי נמעכים השזיפים יחד עם החרצנים לכדי עיסה. בשיטות מודרניות יותר נפטרים מהחרצנים לפני תהליך הטחינה. לאחר התססה שמרית שמביאה את עיסת התירוש לחוזק אלכוהולי טבעי של 5% - 8% הנוזל עובר זיקוק אחד, שניים או שלושה, בהתאם למסורת, לסוג המזקקה ולמיקום הגאוגרפי. בחלק מהמזקקות נוהגים ליישן את המשקה במשך 5–12 שנים בחביות עץ אלון או דובדבן.