קוניאק הוא תזקיק ענבים ממחוז קוניאק שבצרפת, שעובר יישון ארוך בחביות עץ משומשות ברובן. ככל שהיישון ארוך יותר, כך עולה דרגת הקוניאק, המצוינת על תווית הבקבוק. בניגוד ליין, ברנדי אינו מתיישן עוד לאחר שהועבר לבקבוקים, ולפיכך גילו של הברנדי הוא משך הזמן שבו שהה בחבית. הקוניאק ישהה בחביות בין שנתיים למאה שנה, לפי החלטת המאסטר בלנדר. בכל מקרה, מדובר באחד ממשקאות הפרימיום של העולם, והוא מוצר הייצוא המכניס לצרפת יותר כסף מכל מוצר אחר, אף כי השוק הצרפתי עצמו קטן למדי.
בדיוק באותו זמן המציא סוחר יין ממולח ממרסי בשם פול ריקאר משקה דומה וקרא לו פסטיס. משמעות המילה פסטיס בדיאלקט הדרום צרפתי היא 'תערובת' או 'עוגה', אבל היא יכולה להתפרש גם כ'מצב מבלבל', 'צרה' או 'בלגן'. השם נקלט מהר ותוך זמן קצר הפך לשם המתאר קבוצה שלמה של מותגים.
משקאות הפסטיס מזוקקים מדגנים ומתובלים באניס ובתבלינים נוספים כמו, קינמון, הל, מרווה, פלפל שחור, פלפל אנגלי, עלי דפנה ומעט סוכר. בגלל שיש בהם גם חומרי צבע טבעיים שמקורם בעלים, פרחים וקרמל, משקאות אלה משנים את צבעם לצהבהב כשהם באים במגע עם מים. אחוזי האלכוהול די גבוהים ונעים בין 38 - 50 אחוז אלכוהול.