טבע הדברים: השפעת הסביבה הביולוגית על איכות היין

ממחקר שערכו יקב הרי גליל והחברה להגנת הטבע אודות השפעת הסביבה הביולוגית על תפוקת הכרמים ואיכות היין, עולות מסקנות מעניינות במיוחד. סיכמנו. וטעמנו ארבעה יינות חדשים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יקב הרי גליל - כרמים
יקב הרי גליל - כרמים | צילום: יובל דקס
4
גלריה
יקב הרי גליל, מבט מבחוץ
יקב הרי גליל, מבט מבחוץ | צילום: יחצ
יקב הרי גליל - כרמים
יקב הרי גליל - כרמים | צילום: יובל דקס

בעקבות המחקר הועלו רעיונות והמלצות רבות כתרומה לשיפור התפוקה והאיכות של הגפנים, כמו שתילת צמחי בר מועילים, שימוש בתחליפי הדברה ידידותיים, עידוד בעלי כנף שונים שיפזרו זרעים וצמחים. בין הפעולות הנוספות של היקב בתחום הקיימות: ייצור אנרגיה חלופית באמצעות מערכת חשמל סולרית המוצבת על גג היקב, צמצום שימוש בחשמל וסולר, ושתילה של צמחיית בר מקומית על גג אולם החביות במטרה לייצר בידוד אנרגטי ולהקטין את צריכת האנרגיה, 'גג ירוק' התומך במערכות אקולוגיות מקומיות של החי והצומח. בפרויקט נוסף הוחלפו חומרי האריזה והחל שימוש בבקבוקי יין מזכוכית קלה יותר במטרה להקטין את הפסולת התעשייתית המועברת למחזור או לשימוש חוזר במפעלים אחרים.

יקב הרי גליל - סדרת גליל
יקב הרי גליל - סדרת גליל | צילום: שני הלוי
תגיות:
החברה להגנת הטבע
/
יין
/
יקבים בארץ
/
יין ישראלי
/
סנהדרינק
/
יקב
/
יקב הרי גליל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף