בעקבות המחקר הועלו רעיונות והמלצות רבות כתרומה לשיפור התפוקה והאיכות של הגפנים, כמו שתילת צמחי בר מועילים, שימוש בתחליפי הדברה ידידותיים, עידוד בעלי כנף שונים שיפזרו זרעים וצמחים. בין הפעולות הנוספות של היקב בתחום הקיימות: ייצור אנרגיה חלופית באמצעות מערכת חשמל סולרית המוצבת על גג היקב, צמצום שימוש בחשמל וסולר, ושתילה של צמחיית בר מקומית על גג אולם החביות במטרה לייצר בידוד אנרגטי ולהקטין את צריכת האנרגיה, 'גג ירוק' התומך במערכות אקולוגיות מקומיות של החי והצומח. בפרויקט נוסף הוחלפו חומרי האריזה והחל שימוש בבקבוקי יין מזכוכית קלה יותר במטרה להקטין את הפסולת התעשייתית המועברת למחזור או לשימוש חוזר במפעלים אחרים.