ויטמינים חשובים מאוד לבריאותנו, אבל לא תמיד הם נספגים כמו שצריך בגוף. כך למשל, ויטמין A, שנמצא בעיקר בירקות כתומים, כגון גזר, בטטה, דלעת ואחרים - בצורה זו הוא נקרא 'בטא-קרוטן'", הוא ויטמין מסיס שומן, כלומר הוא נספג לגוף בצורה יותר טובה אם משלבים את צריכתו עם שומן. ד"ר מאיה רוזמן סיפרה על מחקר שבו נמצא המאכל שעוזר לוויטמין A להיספג הכי טוב.

למה עדיף לשתות סודה לפני הארוחה?
הגבינה לבנה הכי בריאה ולמה משמיצים את הגבינה הצהובה?

"בקורס הדיאטה שלי בפייסבוק שאלה משתתפת האם חשוב להוסיף כפית שמן או כף טחינה לסלט או שאפשר לוותר על זה ולחסוך קלוריות? מצאתי מחקר שבדק את הנושא לעומק - האם צריך להוסיף שמן לסלט אם הארוחה כוללת כבר ביצה? הרי החלמון הצהוב של הביצה מכיל שומן, וגם שומן זה טוב לספיגת הוויטמין".

יש לך זמן פנוי? למה שלא תלמד/י אנגלית? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>

"במחקר נתנו ל-16 משתתפים ארוחה שכוללת סלט, או עם כפית שמן קנולה או סלט עם ביצה קשה", אמרה. "לפי בדיקות דם שערכו למשתתפים כמה שעות לאחר הארוחה, כמות ויטמין A שנספגה לגוף היתה גבוהה יותר בארוחה שהכילה ביצה, לעומת ארוחה ללא ביצה אך עם שמן".

"מסקנת החוקרים היא שחלמון הביצה מזרז ספיגת קרוטנואידים (ויטמין A צמחי) ולכן כדאי לשלב ביצה עם הארוחה", סיכמה.