כפית שמן, טחינה או אולי ביצה: מה התוספת הכי בריאה לסלט? | ד"ר מאיה רוזמן

כשאנחנו מכינים סלט אנחנו בדרך כלל מוסיפים, מלח ופלפל, כמה טיפות של לימון וכפית של שמן זית - אך האם זה הכרחי? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכנית הרדיו שלה מה התוספת שבאמת מוסיפה המון לארוחה שלנו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
סלט ירקות
סלט ירקות | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

ויטמין A הוא ויטמין מסיס שומן, כלומר הוא נספג לגוף בצורה יותר טובה אם משלבים את צריכתו עם שומן. בירקות הוא נמצא בעיקר בגזר, בטטה, דלעת ובכתומים אחרים – ובצורה זו הוא נקרא "בטא-קרוטן".

בקורס הדיאטה שלי בפייסבוק שאלה משתתפת האם חשוב להוסיף כפית שמן או כף טחינה לסלט או שאפשר לוותר על זה ולחסוך קלוריות? ובכן, מצאתי מחקר שבדק את הנושא לעומק.

שמן זית
שמן זית | צילום: אינג'אימג'

האם צריך להוסיף שמן לסלט אם הארוחה כוללת כבר ביצה? הרי החלמון הצהוב של הביצה מכיל שומן, וגם שומן זה טוב לספיגת הוויטמין. במחקר נתנו ל-16 משתתפים ארוחה שכוללת סלט, או עם כפית שמן קנולה או סלט עם ביצה קשה.

לפי בדיקות דם שערכו למשתתפים כמה שעות לאחר הארוחה, כמות ויטמין A שנספגה לגוף הייתה גבוהה יותר בארוחה שהכילה ביצה, לעומת ארוחה ללא ביצה אך עם שמן. מסקנת החוקרים היא שחלמון הביצה מזרז ספיגת קרוטנואידים (ויטמין A צמחי) ולכן כדאי לשלב ביצה עם הארוחה.

תגיות:
ויטמינים
/
בריאות
/
ירקות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף