במקומות שונים בעולם, המים יכולים להיות שונים באופן משמעותי ממקום למקום – מלוחים, מתקתקים ואפילו מרים. לכבוד חג השבועות הידוע גם כחג המים, אלה אלמגור, מנהלת מעבדות איכות מים ואיכות סביבה בשטראוס מים (תמי4) מנפצת מיתוסים ומספרת לנו כל מה שלא ידענו על מים.
למרות שבישראל המים עוברים טיפול יסודי ונחשבים לבטוחים לשתייה, לעיתים קרובות אנו מרגישים הבדל בטעם שלהם. אז למה יש למים שלנו טעם שונה? בישראל, המים בברזים באיכות ובבקרה גבוהה ביחס לשאר העולם, זאת מאחר והרשויות מבצעות טיפול קפדני במים כדי להבטיח שהם יהיו בטוחים לשתייה. אולם, עניין הטעם מתחיל כשהם זורמים לצנרות הביתיות שלנו. צנרת ישנה וברזים שחוקים, עלולים להפריש מתכות כבדות ומזהמים, להשפיע על הבריאות וכן, גם לשנות את טעם המים.
מים בהחלט יכולים להיות בעלי טעם, והטעם הזה משתנה בהתאם למקור המים, לצנרת ולשיטות הטיפול בהם. עם התקדמות הטכנולוגיה, נוכל להבטיח מים טעימים ונקיים בכל בית, מה שישפר את איכות החיים שלנו. כך, בכל לגימה, נוכל ליהנות לא רק מהתחושה המרעננת אלא גם מהידיעה שהמים שאנחנו שותים הם הטובים ביותר. בפעם הבאה שאתם שותים מים, שימו לב לטעם. אולי תגלו שמים יכולים להיות הרבה יותר מרק נוזל שקוף.