בגזר יש גם הרבה אשלגן, שחשוב לויסות לחץ הדם, יש בו ברזל (בשלושה גזרים יש ברזל כמו במנת חזה עוף), ויש בו גם מגנזיום. יתרון נוסף של הגזר הוא שאפשר להכין מראש כמות גדולה של גזר מגורר, ולשמור במקרר. הערך התזונתי שלו נשמר, הוא נשאר קריספי ימים רבים ויכול להוות תוספת מצוינת לכל סלט בזמן דיאטה, ואפילו לסלט פירות.
לספיגה טובה של ויטמין A צריך שיהיה שומן בארוחה, ולכן כדאי להוסיף שמן איכותי או טחינה לסלט, אבל אם הארוחה מכילה כבר מזון עם שומן כמו ביצה, אגוזים או גבינה - זה מספיק ואין צורך להוסיף עוד שומן במיוחד.