מה יותר בריא - ירקות טריים או מבושלים? | מאיה רוזמן מסבירה

התזונאית הסבירה בתוכניתה מדוע המיתוס לגבי הערכים התזונתיים בירקות אינו תמיד נכון ושלפעמים דווקא כדאי לבשל את הירקות כדי להוציא מהם יותר

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ירקות
ירקות | צילום: הדס פארוש, פלאש 90

"המיתוס גורס שירקות טריים יותר בריאים מירקות מבושלים, כי בזמן הבישול מתפרקים הוויטמינים", הסבירה רוזמן. "אז נכון שוויטמין C נהרס בחימום ו-וויטמין A פחות, אבל במקרים מסוימים יש יתרון לירקות החמים". היא הביאה דוגמאות:

תגיות:
ירקות
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף