ירקות חופשי: מה עומד מאחורי הסיסמה והאם היא נכונה | מאיה רוזמן

התזונאית הסבירה מדוע לא סופרים את הירקות בכמות הקלוריות היומית ומדוע סלסילת עגבניות שרי עדיפה על שתית שורות שוקולד למרות שיש בה יותר קלוריות וסוכר

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
דיאטה
דיאטה | צילום: אינגאימג'

עוד הדגישה כי "אני למשל גומרת קילו עגבניות שרי ביום שאני מנשנשת, אם זה 25 קלוריות ב-100 גרם, קילו זה 250 קלוריות, יש שם 2.5% סוכר, בקילו יש 5 כפיות סוכר, זה יותר קלוריות ויותר סוכר ממה שיש בשתי שורות של שוקולד. אם אני אוכלת חצי כרובית שזה 400 גרם, 25 קלוריות ל-100 גרם, זה לא 100 קלוריות? זה כמו סנדוויץ' לחם קל. למה את הסנדוויץ' סופרים ואת הכרובית לא? אז אני אסביר למה לא".

"אפשר וכדאי לאכול חופשי לחלוטין"

"א', אף אחד לא משמין מכרובית, גזר, עגבניות שרי, סלק, ובטח שלא קישואים או חסה. אפשר לאכול המון ירקות חופשי. אנחנו מוגבלים בנפח של הקיבה, אנחנו כל כך שבעים אחרי קילו עגבניות שרי, אין מה להשוות את הקילו הזה שאי אפשר לזוז אחרי זה לעומת שתי שורות שוקולד שלא דגדגו לנו ורק עושות חשק לעוד. דבר שני, בדיאטה אנחנו סופרים כל כך הרבה דברים, את החלבון, את השומן, לא מטוגן, כמה קלוריות במסעדה. אז את הירקות לא צריך לספור, באמת שלא, אפשר חופשי. הם גם נורא ממלאים ומשביעים, לוקח המון זמן לעכל אותם, קשה להגיע לצריכת קלוריות גבוהה מהם".

בסיום השיחה, סיכמה: "שוב אני חוזרת, אף אחד לא משמין מגזר או פלפלים, אבל האם זה חינמי? לא, זה לא חינמי, אני סופרת את זה בהרכבת תפריט בעיקר למי שאוכל כמויות גדולות. חופשי זה לא בחינם, זו דעתי האישית", והמליצה: "באופן כללי, להצלחת הדיאטה כדאי להשקיע במנות טעימות וגדולות של ירקות בכל הצורות, מרק בתנור, ירקות מבושלים, וגם אם בסופו של דבר יש קלוריות במצטבר - אפשר וכדאי לאכול חופשי לחלוטין".

תגיות:
תזונה
/
דיאטה
/
ירקות
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף