אורז הוא אחד ממצרכי היסוד בכל בית, ומכינים ממנו תוספות מגוונות למנות בשר ותחליפיו. קיימים שלל זנים של אורז, והם מותאמים לסוגי המאכלים השונים. השבוע בחרתי להכין מאכל המבוסס בעיקר על אורז בסמטי (אם כי אפשר להחליפו באורז פרסי או יסמין), שהוא עדין יותר לטעמי ומתאים להכנת מנת המג'דרה האהובה - תוספת נהדרת שהגיעה אלינו מהמטבחים העיראקיים, הכורדיים והחלביים.
 

המנה קלה ומהירת הכנה ועשויה חומרים פשוטים: בצלים, עדשים ירוקות או חומות ואורז. חשוב לטגן היטב את הבצל ולהוסיפו בנדיבות למנה, מאחר שיש לו השפעה עיקרית על הטעם ועל איכות המג'דרה שלכם. זו תוספת שמתאימה לשילוב בכל ארוחה שתכינו.

 

טיפסקל

 חשוב לשטוף היטב את האורז במי ברז שלוש פעמים.

 לקבלת גרגירי האורז לבנים ובוהקים, השרו אותם לילה קודם בהרבה מים עם מעט מיץ לימון.



מג'דרה
החומרים
( ל־6־8 מנות): 
 
1/2 1 כוסות עדשים ירוקות
4 כוסות מים
1 כפית מלח
2 כוסות אורז פרסי/ יסמין/ בסמטי
1/4 כוס שמן קנולה
1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות או קצוץ
5 שיני שום כתושות
1/4 כפית כורכום
1 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור


אופן ההכנה: 
1. משרים את העדשים במים כשעה ומסננים. יוצקים לסיר שלוש כוסות מים, מוסיפים את העדשים וחצי כפית מלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את האורז, מערבבים ומוסיפים את יתר המים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה כ־20 דקות.
3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום. מתבלים בכורכום, בכמון, בפלפל ובמלח, בוחשים ומטגנים כמה דקות עד שהבצל מחליף את צבעו .
4. מוסיפים את תערובת הבצל על האורז, מערבבים היטב ומבשלים 10־15 דקות נוספות, עד שהנוזלים נספגים והאורז מתרכך. מגישים חם.