כמעט אפס קלוריות: שלושת הירקות הירוקים שהכי עשירים בסיבים תזונתיים

כמעט לכל שומרי המשקל ידוע שהירקות הירוקים מהווים כמעט ערך אפסי של קלוריות בתפריט היומי, אך האם ידעתם עד כמה הם בריאים לנו למערכת העיכול ושהם אף תורמים לתחושת השובע? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ירקות ירוקים
ירקות ירוקים | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה
ירקות ירוקים
ירקות ירוקים | צילום: אינג'אימג'

– התיאוריות משתנות, בין 25 ל-40 גרם ליום, וחשוב להקפיד על כך בעיקר אם יש סוכרת.

כל הירקות והפירות עשירים בסיבים תזונתיים. יש סיבים תזונתיים גם בקטניות, וגם בדגנים מלאים (לחם מלא, אורז מלא, שיבולת שועל מלאה), אבל אין סיבים במאכלים מהחי כמו בשר, ביצים, גבינות. גם אין כמעט סיבים בפחמימות ריקות כמו לחם לבן, מאפים ובצקים מקמח לבן.

בדקתי עבורכם כמה מזונות שעשירים במיוחד בסיבים שיכולים לגרום לכך שתחושת השובע תהיה ארוכה פי שניים לפחות לאחר צריכתם:

אבוקדו – מכיל 6.7% סיבים, עקב תכולת השומן שבו הוא תורם לשובע ארוך אף יותר ולא רק בגלל הסיבים. כף אבוקדו כממרח לכריך או כמנת שומן לסלט – תאריך את השובע מן הארוחה.

אבוקדו
אבוקדו | צילום: אינגאימג'

חסה –  מכילה כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מנפחת את הסלט בצורה משמעותית ותורמת להפחתה בצריכת המזון באותה ארוחה. בנוסף, על פי מחקר שפורסם לאחרונה בירחון המדעי לתזונה קלינית, צריכת חסה יומית תרמה להפחתה בסיכון לסרטן כבד.

כרוב – מכיל המון סיבים תזונתיים שדורשים זמן רב לעיכולם, ולכן מאריכים את תחושת השובע אף יותר מסיבים אחרים.

תגיות:
בריאות
/
ירקות
/
קלוריות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף