באבטיח פחות קלוריות בהשוואה לפירות אחרים, כך שאפשר לאכול כמות גדולה יותר ממנו – מנת פרי של אבטיח היא שלוש כוסות של קוביות אבטיח (כ-300 גרם).
כדי לעכב את ספיגת הסוכר מן האבטיח אפשר לצרף אותו למזון אחר שמכיל שומן או חלבון, למשל הצירוף האהוב של אבטיח עם גבינה בולגרית – מושלם מבחינה זו.
האבטיח עשיר בסיבים תזונתיים, ולכן מנת אבטיח (שלוש כוסות) תשביע יותר מאשר שורה של שוקולד למשל, באותו מספר קלוריות.
האבטיח הוא אחד הפירות העשירים ביותר בליקופן – אחד מנוגדי החמצון החזקים ביותר שיש שנלחמים במחלות כולל סרטן, ואף עוזרים למניעת קטרקט.
אחוז המים הגבוה באבטיח גורם לכך שהוא יכול להיספר במסגרת צריכת הנוזלים היומית שלנו, עוזר להרוות את הגוף, מונע התייבשות וחשוב למראה הרענן של העור.