נמנעים מהמזונות הללו כדי לרדת במשקל? אתם עושים טעות | ד"ר מאיה רוזמן

לפעמים בתהליכי דיאטה אנחנו מעדיפים להימנע מכל מה שיש בו שמן, ורבים מאתנו לא יוסיפו שמן לסלט כדי לצמצם את צריכת הקלוריות. אבל האם ידעתם ששומן הוא קריטי לנו? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה מדוע

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
שמן זית
שמן זית | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה

למה חייבים להוסיף שומן לסלט ומה עדיף להוסיף - שמן זית, טחינה, או שקדים ואגוזים? אם התשובה לא ממש ברורה לכם, המשיכו לקרוא. וגם – לכמה קלוריות מגיעים אם מוסיפים לסלט את כולם? התשובה תפתיע אתכם.

טוב, אז ברור שהכי טוב להוסיף לסלט את כולם – גם שמן זית, גם שקדים וגם אגוזים. כולם מכילים שומן איכותי מאוד שדרוש לספיגת ויטמינים מן הסלט. אבל מה לעשות, הם גם מכילים הרבה קלוריות וכל מי ששומר על המשקל או רוצה להפחית – צריך לבחור.

סלט ירקות
סלט ירקות | צילום: אינגאימג'

אין ספק שזה יהיה מאוד בריא אם נוסיף את כל אלו, אבל אם נשפוך שמן בלי למדוד, הוא יכול להגיע בערך ל-200 קלוריות (ל-4 כפיות שמן), ניצוק כף גדושה של טחינה גולמית (לפחות 200 קלוריות) ונזרוק לסלט עוד חופן של 50 גרם אגוזים שונים (עוד 300 קלוריות) - וכך נגיע לתוספת של 700 קלוריות רק מהתוספות הבריאות.

אגוזים
אגוזים | צילום: אינגאימג

לכן ההצעה שלי היא – בכל סלט לבחור מנת שומן אחרת . (כפית שמן זית או כפית טחינה גולמית או 10 גרם אגוזים), וכך מרוויחים את היתרונות של כולם.

בנוסף לזאת, מחקרים מראים שגיוון מקורות התזונה שלנו (במקום לאכול כל הזמן את אותו הדבר) – תורם לשיפור תזונתי. זה נכון לגבי גיוון מקורות חלבון, גיוון הירקות, גיוון סוגי השמן (לא רק שמן זית), גיוון הפירות ושאר המאכלים.

תגיות:
ויטמינים
/
בריאות
/
ירקות
/
קלוריות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף