שעון החורף כבר כאן וגם החורף והימים הקרים מגיעים אט אט בקרוב. המרק הופך להיות חלק בלתי נפרד מן הארוחות העיקריות שלנו, ולעיתים אף חלק מארוחות הביניים במשך היום. כמאכל משביע, מחמם, ממלא ומזין - כדאי לדעת שיש הבדלים משמעותיים בין סוגי המרק השונים, הן בחינת התרומה התזונתית לגוף, והן מבחינת הערך הקלורי.
לכן, בכדי להרוויח את השובע הרב ביותר מן המרק, עדיף לאכול את המרק כמנה ראשונה, ורק כמה דקות לאחר סיומו אפשר להמשיך ולאכול את שאר מרכיבי הארוחה. תופתעו לגלות, שאם תאכלו את המרק לפני האוכל, תאכלו הרבה פחות בהמשך הארוחה.