אין ספק כי האבטיח והמלון הם סמלי הקיץ הישראלי. בחום הכבד של עונת הקיץ חשוב להרבות בשתיית מים, אך לא תמיד חייבים לשתות מים רגילים – באבטיח ובמלון יש כ-90% מים, מה שהופך אותם למרעננים במיוחד. זו גם הסיבה שהם כיכבו וממשיכים לככב בקופסת הפירות שלוקחים לים.
איך בוחרים אבטיח ומלון מוצלחים?
לפי מומחי משרד החקלאות ופיתוח הכפר, לאבטיח טוב צריך להיות גוון מט. צבע מבריק מדי מעיד על חוסר בשלות, בעוד שצבע דהוי מדי מעיד על אחסון ממושך שפוגע באיכות. למלון בשיאו יהיה גוון כתמתם, קליפה אחידה ורעננה. בזנים מרושתים חשוב שהרשת תהיה מלאה וצפופה לכל אורכו.
המלצות לזני מלון בעונה
לפני חיתוך אבטיח – שטפו אותו היטב וחתכו עם סכין חדה. אפשר לאחסן אבטיח במקרר עד שבוע. לאחר החיתוך, עטפו את החלק שנשאר בפלסטיק נצמד. מלון מחזיק פחות – ברגע שחותכים, יש לשמור אותו בקירור ולצרוך תוך מספר ימים. מלון שלם יכול להישמר מחוץ למקרר עד שלושה ימים, ובזן יילו קנרי אפילו יותר – בזכות קליפתו העבה.