זה קורה כמעט בכל בית: הטעות עם האבטיח שעלולה להיגמר רע

אבטיחים ומלונים עלולים להכיל חיידקים מסוכנים על קליפתם. שטיפה במים וקרצוף לפני חיתוך מונעים העברת מזהמים פנימה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אבטיח
אבטיח | צילום: אינג'אימג'

כאשר חותכים את האבטיח בסכין, מסביר דטוויילר, הלהב עלול להעביר מזהמים מהקליפה אל תוך הפרי. כך עלולים חיידקים כמו סלמונלה, ליסטריה או אי-קולי להגיע אל הצלחת. הרעלת מזון כתוצאה מכך תתבטא לרוב בבחילה, הקאות ושלשולים, שיכולים להימשך שעות או ימים. בעיית הניקיון באבטיחים מחריפה משום שהם נאכלים בדרך כלל כשהם נאים, ללא בישול שמסייע בהשמדת חיידקים. לכן, הצעד היעיל ביותר להפחתת סיכון הוא לשטוף היטב את הפרי לפני החיתוך. כך מסירים את הזיהומים שעל הקליפה, לפני שהם חודרים פנימה.

לאחר חיתוך הפרי, מומלץ לצרוך אותו מיידית או לשמור בקירור בתוך שעתיים, ובמקום חם אפילו מוקדם יותר, כדי למנוע התרבות חיידקים. את השאריות כדאי לשמור במיכל סגור בטמפרטורה של עד 4 מעלות צלזיוס, ולסיים אותן תוך שלושה או ארבעה ימים.

תגיות:
קיץ
/
בריאות
/
פירות
/
אבטיח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף