הפירות והירקות שמכילים הכי הרבה ויטמין C | מאיה רוזמן מייעצת

ד"ר מאיה רוזמן מסבירה על החשיבות של הוויטמין, מה קורה לו במגע עם האוויר, כמה צריך צאוכול אדם ליום ואילו פירות דווקא מאכזבים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
תפוזים
תפוזים | צילום: פלאש 90

אך למרות זאת אפשר לקבל את הויטמין בקלות רבה דרך המזון, מסבירה ד"ר רוזמן: "הכמות המומלצת היא 60 למבוגרים, בעגבניה אחת 40 מ"ג, בתפוז אחד או קיווי אחד 100 מ"ג, ובפלפל אדום גדול 300 מ"ג. מספיק לאכול חמישית פלפל אדום כדי לקבל את הכמות היומית הדרושה. דווקא בפירות כמו בננה, תפוח, אגס ואפרסק כמות קטנה יותר של ויטמין C, פחות מ-10 מ"ג לפרי".

לסיכום, אין צורך בטבליות או תוספים, כי ויטמין C הוא מסיס במים, וכל העודפים שלו מופרשים החוצה בשתן תוך כמה שעות.

תגיות:
מאיה רוזמן
/
ויטמין C
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף