אך למרות זאת אפשר לקבל את הויטמין בקלות רבה דרך המזון, מסבירה ד"ר רוזמן: "הכמות המומלצת היא 60 למבוגרים, בעגבניה אחת 40 מ"ג, בתפוז אחד או קיווי אחד 100 מ"ג, ובפלפל אדום גדול 300 מ"ג. מספיק לאכול חמישית פלפל אדום כדי לקבל את הכמות היומית הדרושה. דווקא בפירות כמו בננה, תפוח, אגס ואפרסק כמות קטנה יותר של ויטמין C, פחות מ-10 מ"ג לפרי".
לסיכום, אין צורך בטבליות או תוספים, כי ויטמין C הוא מסיס במים, וכל העודפים שלו מופרשים החוצה בשתן תוך כמה שעות.