מה כדאי לאכול כדי לצמצם את הסיכון לחלות באלצהיימר? | מאיה רוזמן

מחקר חדש בדק במשך 20 שנה את התזונה של 2,800 אנשים בגיל 60 ואילך, וגילו שהסיכון לחלות היה נמוך יותר בקרב האנשים שצרכו יותר פלבונואידים - חומרים שנמצאים בכמות גדולה בפירות וירקות מסוימים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
המוח האנושי (אילוסטרציה)
המוח האנושי (אילוסטרציה) | צילום: אינג אימג'

"במחקר שפורסם השבוע הירחון האמריקאי לתזונה קלינית, בדקו במשך 20 שנה את התזונה של 2,800 אנשים בגיל 60 ואילך, וגילו, שהסיכון לאלצהיימר ודמנציה היה נמוך יותר בקרב האנשים שצרכו יותר פלבונואידים.

פלבונואידים הם קבוצה של חומרים שנמצאים בכמות גדולה בפירות כמו תפוח ותותים, בירקות, בשום ובצל, יין אדום, תה, קקאו, ג'ינג'ר וכורכום. ככל שצורכים מאלו כמות גדולה יותר ולאורך זמן רב יותר, כך קטן הסיכון לאלצהיימר ודמנציה.

תגיות:
אלצהיימר
/
פירות
/
ירקות
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף