כולם יודעים שככל שזה נוגע למערכת החיסון שלנו - ויטמין C הוא אב המזון הטוב ביותר. כאשר חושבים על ויטמין C ועל מקורותיו מה שקופץ קודם כל לראש הוא תפוז, שבכל 100 גרם שלו יש 53.2 מ"ג של ויטמין C. אולם, מסתבר כי ישנם מזונות אחרים שיש בהם יותר ויטמין C מאשר פירות הדר. על פי "טיימס אוף אינדיה", הרשימה כוללת את הפירות והירקות הבאים.

לקראת פינוי אוהלי חיזבאללה? דיווח: ההצעה הישראלית שהועברה ללבנון
פרשן בכיר בארה"ב: "החלה הערכה מחודשת של היחסים עם ישראל"

גויאבה: בראש הרשימה נמצאת הגויאבה, פרי טרופי המכיל פי ארבעה ויטמין C בהשוואה לתפוזים. הגויאבה מכילה 228.3 מ"ג ויטמין C לכל 100 גרם.

קיווי: קיווי בינוני אחד מספק יותר מפי שניים מהכמות היומית המומלצת של ויטמין C, ומכיל 92.7 מ"ג ויטמין C ל-100 גרם.

תותים: רק אכילת חופן תותים יכולה לספק לגוף יותר ויטמין C מאשר תפוזים. כל 100 גרם של תותים מכילים  58.8 מ"ג של ויטמין C.

תותים (צילום: אינגאימג')
תותים (צילום: אינגאימג')

פפאיה: גם הפרי הטרופי עולה על התפוזים מבחינת תכולת ויטמין C, כאשר 100 גרם מכילים 61 מ"ג של ויטמין C.

אננס: 79 מ"ג של ויטמין C ניתן להשיג בכל 100 גרם של הפרי הטעים והאקזוטי.

אננס (צילום: istockphoto)
אננס (צילום: istockphoto)

מנגו: מנגו אחד בלבד מספק כ-122 מ"ג ויטמין C לגוף.

פלפל אדום: פלפל אדום אחד מכיל פי שלושה יותר ויטמין C מאשר תפוזים, מה שהופך אותו לתוספת מצוינת לסלטים או כנשנוש. כמות הוויטמין C ב-100 גרם של פלפל אדום עומדת על 127.7 מ"ג.

ברוקולי: 89.2 מ"ג של ויטמין C תוכלו להשיג באמצעות אכילה של 100 גרם ברוקולי.

ברוקולי (צילום: אינגאימג')
ברוקולי (צילום: אינגאימג')

כרוב קייל: קייל מספק כמות גדולה של ויטמין C וליתר דיוק - 93 מ"ג ב-100 גרם.

כרובית: כרובית בינונית תכניס לגופכם כ-127 מ"ג ויטמין C.