סוף עונת התפוזים: 10 מזונות שמכילים יותר ויטמין C מפירות הדר

ה"טיימס אוף אינדיה" פרסם רשימה של מקורות מצוינים לוויטמין C, שמכילים יותר ויטמין מאשר פירות הדר. בין המזונות: אננס, קיווי, ברוקולי, כרובית, תותים ומנגו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תפוזים
תפוזים | צילום: אינגאימג'
4
גלריה

גויאבה: בראש הרשימה נמצאת הגויאבה, פרי טרופי המכיל פי ארבעה ויטמין C בהשוואה לתפוזים. הגויאבה מכילה 228.3 מ"ג ויטמין C לכל 100 גרם.

קיווי: קיווי בינוני אחד מספק יותר מפי שניים מהכמות היומית המומלצת של ויטמין C, ומכיל 92.7 מ"ג ויטמין C ל-100 גרם.

תותים: רק אכילת חופן תותים יכולה לספק לגוף יותר ויטמין C מאשר תפוזים. כל 100 גרם של תותים מכילים  58.8 מ"ג של ויטמין C.

תותים
תותים | צילום: אינגאימג'

פפאיה: גם הפרי הטרופי עולה על התפוזים מבחינת תכולת ויטמין C, כאשר 100 גרם מכילים 61 מ"ג של ויטמין C.

אננס: 79 מ"ג של ויטמין C ניתן להשיג בכל 100 גרם של הפרי הטעים והאקזוטי.

אננס
אננס | צילום: istockphoto

מנגו: מנגו אחד בלבד מספק כ-122 מ"ג ויטמין C לגוף.

פלפל אדום: פלפל אדום אחד מכיל פי שלושה יותר ויטמין C מאשר תפוזים, מה שהופך אותו לתוספת מצוינת לסלטים או כנשנוש. כמות הוויטמין C ב-100 גרם של פלפל אדום עומדת על 127.7 מ"ג.

ברוקולי: 89.2 מ"ג של ויטמין C תוכלו להשיג באמצעות אכילה של 100 גרם ברוקולי.

ברוקולי
ברוקולי | צילום: אינגאימג'

כרוב קייל: קייל מספק כמות גדולה של ויטמין C וליתר דיוק - 93 מ"ג ב-100 גרם.

כרובית: כרובית בינונית תכניס לגופכם כ-127 מ"ג ויטמין C.

תגיות:
בריאות
/
ויטמין C
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף