על הסכין: תזונאית מסבירה - הדרך הכי בריאה לאכול אבטיח

זה האבטיח, מפירות הקיץ האהובים והבריאים – מונע סרטן ומגן על בריאות הלב, על מערכת הראייה ועל העור מפני קרינת השמש. התזונאית מריאנה אורבך ממליצה ומזהירה

משה כהן צילום: מעריב אונליין
דוכן אבטיחים
דוכן אבטיחים | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

רבים זוכרים בנוסטלגיה את הסוכות למכירת אבטיחים שהיו פזורות בחוצות הערים, וגם כיום האבטיח נחשב לאחד מהמאכלים הפופולריים על רקע גלי החום. אורבך מפרטת שורה של המלצות בשילוב האבטיח בתזונה, אך במידה הנכונה. "פלח אבטיח של כ‏־200 גרם (שזה כוס מלאה בקוביות קטנות חתוכות) מכיל כ־80 קלוריות, שזה שווה ערך לכשלוש כפיות סוכר או לפרוסת לחם המרוחה היטב בגבינה", היא מסבירה. "רוב האנשים דווקא בטוחים שהאבטיח הוא רק מים, אבל ממש לא. יש בו, כאמור, גם הרבה מאוד סוכר".

אורבך מבהירה כי מספיק לאכול גם שתי פרוסות אבטיח כדי לקבל את כל היתרונות התזונתיים הטמונים בו, מבלי להגזים ובלי לגמור את הקיץ עם תוספת של כמה קילוגרמים מיותרים. "הוא אדום וכמו העגבנייה עשיר בליקופן, שהוא פיגמט המסייע במניעת מחלות סרטן, וכן מסייע בהגנה על בריאות הלב וכלי הדם.

"בנוסף, מחקרים קושרים את הליקופן עם הגנה על מערכת הראייה. הוא גם מגן מזיהום אוויר, אבל הכי חשוב בקיץ - הליקופן מגן על העור מקרינת השמש".

לדבריה, האבטיח, כעשיר במיוחד בנוזלים, ידוע כמשתן (מצוין לסובלים מלחץ דם גבוה), טוב לסובלים מאבני כליה ונהדר במקרים של עצירות. "אבטיח גם עשיר בסיבים. הוא מכיל גם ויטמין סי, כך שמנה של 200 גרם מספקת 30% מהכמות היומית המומלצת לוויטמין זה", היא מסכמת.

תגיות:
תזונה
/
אבטיח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף