עלי תרד מכילים מספר פיטונוטריאנטים - החומר הפעיל המעניק לו את צבעו, ריחו וטעמו - כגון לוטאין וזיאקסנטין, אשר עשויים לעזור להגן על הגוף מפני סרטן. מחקרים הראו כי אנשים שאכלו יותר עלי תרד היו בסיכון נמוך יותר לפתח סרטן השד, סרטן המעי הגס וסרטן הוושט.
אם כבר בלוטאין וזיאקסנטין עסקינן, מסתבר שהם חיוניים גם לבריאות העיניים. הם מסייעים להגן על הרשתית מפני נזקי קרינה אולטרה סגולה, ועשויים להפחית את הסיכון ללקות בבעיות עיניים הקשורות לגיל, כגון קטרקט ומחלות נוספות.
עלי תרד מכילים מספר רכיבים תזונתיים כגון ויטמין C, ויטמין E, וקרטנואידים, אשר עשויים לעזור להפחית את הדלקת בגוף. דלקת היא גורם תורם למספר מחלות כמו מחלות לב, סרטן ומחלות כרוניות אחרות.
עלי תרד הם מקור מצוין לוויטמין K, אשר חיוני לבריאות העצמות. ויטמין K עוזר לגוף לספוג סידן המסייע לבניית עצמות חזקות.
עלי תרד מכילים מעט קלוריות והרבה סיבים, מה שיכול לסייע לנו להרגיש שבעים לאורך זמן. הם גם מכילים לא מעט מים, מה שיתרום להרגשת השובע.